InTeylingen

Stijging coronabesmettingen blijft aanhouden in Kaag en Braassem

Maar liefst 31 inwoners van de gemeente Kaag en Braassem testten afgelopen week positief op het coronavirus. Die week ervoor werden er 8 nieuwe besmettingen gemeld door GGD Hollands Midden. Daarnaast overleed er één personen.

Waar er in week 38 nog 8 nieuwe coronabesmettingen werden gemeld en het aantal in week 39 op 31 nieuwe besmettingen stond, meldt GGD Hollands Midden nu 86 nieuwe coronabesmettingen in onze gemeente. Het aantal sterfgevallen door corona is in onze gemeente de afgelopen week met één persoon gestegen.

Dagelijks worden tientallen mensen getest bij de corona teststraat bij jou in de buurt, maar nog eens tientallen mensen worden buiten de regio getest in verband met drukte. “Het is momenteel zeer druk in onze teststraten. Het is moeilijk om snel getest te worden bij een teststraat in de buurt”, zo meldde GGD Hollands Midden eerder.

Omdat het aantal besmettingen blijft stijgen, maakte het kabinet op vrijdag 18 september tijdens een persconferentie bekend dat er nieuwe maatregelen zullen gelden voor zes regio’s. Hieronder valt ook de regio Hollands Midden. Veiligheidsregio Hollands Midden maakte later die avond bekend dat er geen aparte nieuwe maatregelen komen voor onze regio. Maar de veiligheidsregio zal niet stil gaan zitten, daarover lees je hier meer.

Actuele cijfers zijn raadpleegbaar via het coronadashboard.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.