Uit archief

Stormachtige start AmandiHuis

Een stormachtige periode, zo kenmerkt Amandi-voorzitter Wim Sleeuw de tijd voor en na de opening van het AmandiHuis. “Het coronavirus schopte een goede voorbereiding danig in de war”.

Wim Sleeuw schrijft dit op 10 oktober in een brief aan alle vrijwilligers op de jaarlijkse AmandiDag, tevens Internationale Dag van de Palliatieve Zorg. “Maar ondanks de verstoorde voorbereiding lukt het de coördinatoren Lonneke de Vries en Annette Kemerink om alles in goede banen te leiden, daarbij geholpen door een geweldige groep vrijwilligers. Ondanks de kinderziektes die we vanzelfsprekend doormaken, maken we datgene waar wat ons voor ogen stond: een liefdevol huis”.

“We hebben inmiddels zeven gasten mogen verwelkomen en vijf overlijdens meegemaakt. Ik had onze vrijwilligers een rustiger start toegewenst, maar ik kan niet anders vaststellen, dan dat het geweldig loopt in huis. Wat ik terug hoor van de gasten is dat ze zich geborgen voelen, bij de vrijwilligers een luisterend oor vinden, dat het gezellig is in huis en dat het eten voortreffelijk is”, aldus de Amandi-voorzitter.

Coördinator Annette Kemerink herkent veel in de woorden van de voorzitter. “Het was in het begin heel erg wennen voor iedereen, ook aan elkaar. We moesten soms zoeken naar waar alles stond en ontdekken hoe de apparaten werkten. Maar gaandeweg voelt iedereen zich beter op z’n gemak, de sfeer is goed. Dat is ook wel nodig, want er moet soms snel worden geschakeld. En daarbij moeten ook nog de coronamaatregelen in de gaten worden gehouden”, aldus Annette.

“Ook de kookvrijwilligers vinden steeds beter de weg in de keuken. Ze hebben onlangs een gezamenlijke app gemaakt om elkaar beter op de hoogte te houden, bijvoorbeeld over de voorraden. Een mooi initiatief. En dan mag ik natuurlijk ook de klus- en tuinvrijwilligers niet vergeten die in weer en wind geruisloos hun werk doen en zorgen voor een prachtige tuin”.

Alle inzet door de coördinatoren en vrijwilligers is niet voor niets. “Tot nu toe hebben we tevreden gasten en krijgen we veel waardering van betrokken familieleden. Heel positief allemaal”, aldus de coördinator.

Bron: AmandiHuis.nl


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.