Dennis

Straatverlichting Kerklaan werkt nog steeds niet

In december liet de gemeente weten dat de verlichting op de Kerklaan in Leimuiden nog vóór 2020 zou worden gemaakt, maar de situatie is nog altijd niet veranderd. Bewoners zijn het zat.

De openbare straatverlichting op de Kerklaan is al ruim een jaar kapot. Omwonenden zijn er klaar mee, aangezien werd beloofd dat de straatverlichting vóór 2020 zou worden gerepareerd. In december 2018 hebben de inwoners van de Kerklaan al brieven gestuurd naar de gemeente over de niet functionerende lantaarnpalen. Begin januari 2019 zijn er door raadslid Hilde Bax (SVKB) zelfs vragen gesteld, maar nog altijd is de straatverlichting kapot.

De kabels van drie lantaarnpalen hangen momenteel over straat in plaats van dat de kabels ondergronds weggewerkt zijn. Een bewoner laat weten dat Liander wel is geweest, maar dat zij vrijwel direct weer zijn vertrokken omdat de bekabeling een zooitje was. Wethouder Yvonne Peters laat weten dat zij Liander hierop meerdere keren hebben aangesproken, maar dat ze afhankelijk zijn van de netbeheerder om het te kunnen herstellen.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.