Dennis

Straatverlichting Kerklaan werkt nog steeds niet

In december liet de gemeente weten dat de verlichting op de Kerklaan in Leimuiden nog vóór 2020 zou worden gemaakt, maar de situatie is nog altijd niet veranderd. Bewoners zijn het zat.

De openbare straatverlichting op de Kerklaan is al ruim een jaar kapot. Omwonenden zijn er klaar mee, aangezien werd beloofd dat de straatverlichting vóór 2020 zou worden gerepareerd. In december 2018 hebben de inwoners van de Kerklaan al brieven gestuurd naar de gemeente over de niet functionerende lantaarnpalen. Begin januari 2019 zijn er door raadslid Hilde Bax (SVKB) zelfs vragen gesteld, maar nog altijd is de straatverlichting kapot.

De kabels van drie lantaarnpalen hangen momenteel over straat in plaats van dat de kabels ondergronds weggewerkt zijn. Een bewoner laat weten dat Liander wel is geweest, maar dat zij vrijwel direct weer zijn vertrokken omdat de bekabeling een zooitje was. Wethouder Yvonne Peters laat weten dat zij Liander hierop meerdere keren hebben aangesproken, maar dat ze afhankelijk zijn van de netbeheerder om het te kunnen herstellen.


Meer nieuws

Overige vandaag 14:05

Kattenkwaad in Mariakapel Oude Wetering

De laatste tijd heeft de Mariakapel in Oude Wetering steeds meer te maken met kattenkwaad. Het kerkbestuur doet een oproep om te vragen op te letten. 

Overige vandaag 11:18

Dier te water in Oud Ade

Er is vanmorgen vroeg een schaap in de sloot gevallen aan de N445 te Oud Ade. De brandweer is te hulp geschoten.

Overige vandaag 11:08

Bestuurster aan de kant gezet

Gisteren werd er een vrouw aan de kant gezet door de politie in Roelofarendsveen. Zij mocht vervolgens niet meer verder rijden.

Advertorial Pers vandaag 10:56

Ledgnd adviseert en begeleidt bij de overstap naar ledverlichting

Producenten in de glastuinbouw die overwegen om over te stappen op ledverlichting kunnen vanaf nu terecht bij Ledgnd. Oprichters Joris Elstgeest, Matthea Rijneker en Richard en Ramón van de Vrie hebben hun opgedane ervaring in respectievelijk de glastuinbouw en de verlichtingsbranche gebundeld en vertaald in een praktische werkwijze die leidt tot de best passende led-oplossing voor ieder bedrijf.