Archieffoto

Student blaast petitie voor spoorlijn Alphen-Schiphol nieuw leven in

Een spoorlijn tussen Alphen aan den Rijn en Schiphol zou het leven van veel mensen een stuk makkelijker maken, ook van inwoners uit Kaag en Braassem. Vanuit die gedachte werd eerder al een petitie opgericht. De Alphense student Xin Taphoorn blaast deze petitie nu nieuw leven in.

Veel inwoners van Alphen aan den Rijn en Leimuiden reizen naar Schiphol. Nu gebeurt dat veel met de bus en de auto. Maar dat kan anders, zo stelde Tim Sekac. Hij startte daarom een petitie om een nieuwe spoorlijn tussen Alphen aan den Rijn en Schiphol te realiseren, een plan dat al eerder werd aangedragen.

Voor Alphen zou dit betekenen dat er een extra station moet komen bij winkelcentrum De Herenhof. De uitgestippelde spoorlijn volgt namelijk de Eisenhowerlaan/Prins Bernhardlaan. Het gaat om een spoorverbinding van circa 17 kilometer tussen Alphen en Schiphol, met stations in Ridderveld, Langeraar-Rijnsaterwoude, Leimuiden en Rijsenhout. Dit zou dus een verbinding worden die parallel loopt aan de N207 en de A4.

De petitie wordt nu nieuw leven ingeblazen door de Alphense student Xin Taphoorn. Hij ziet veel voordelen van een spoorlijn tussen Alphen en Schiphol. “Ik studeer aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en moet geregeld reizen met het ov van Alphen naar Amsterdam. Een spoorlijn tussen Alphen en Schiphol zal vele studenten, werkenden en andere reizigers helpen sneller hun bestemming te bereiken, en nog zelfs op een milieuvriendelijkere manier dan met de bus.”

Er zijn 1.000 handtekeningen nodig om stappen te kunnen zetten richting het realiseren van een spoorverbinding. De teller staat nu bijna op 300. De petitie kun je hier vinden en ondertekenen.


Meer nieuws

Politiek 23 jun. 2022 12:01

Nieuwe wethouders beëdigd, afscheid van twee oude wethouders

Kaag en Braassem heeft een nieuw bestuur. Woensdagavond zijn Dolf Kistemaker (PRO), Gerben van Duin (PRO), Nick van Egmond (D66) en Yvonne Peters (VVD) beëdigd als wethouder. Op deze avond namen Petra van der Wereld en Inge van der Meer afscheid.

Evenementen 22 jun. 2022 10:30

Eindelijk weer feestweek in Oude Wetering

Traditiegetrouw is er in de eerste week van juli weer Feest! In Oude Wetering. Van 7 juli tot en met 9 juli staat Oude Wetering op zijn kop met allerlei activiteiten van Feest! In de Oude Wetering. Welke activiteiten er zullen zijn lees je hier.

Advertorial Gezondheid en welzijn 21 jun. 2022 16:11

Meer Casemanagers Dementie in de regio

Regionale ouderen- en thuiszorgorganisaties ActiVite, Libertas Leiden en WIJdezorg zien het aantal mensen met dementie toenemen. Daarom hebben ze de handen ineengeslagen bij het opleiden van een nieuwe lichting Casemanagers Dementie, die donderdag 16 juni het diploma ontving.