Dennis

Terrassen in Kaag en Braassem vanaf vandaag weer open

Met een maximale temperatuur van zestien graden en een heerlijk zonnetje, kan de opening van de terrassen bijna niet mooier. Ook in Kaag en Braassem staan horecaondernemers weer te popelen om mensen te voorzien van een hapje en een drankje.

Tekst loopt door onder het fotoalbum.

Fotoalbum

Opening terrassen (foto: Dennis)
Opening terrassen (foto: Dennis)
Opening terrassen (foto: Dennis)
Opening terrassen (foto: Dennis)
Opening terrassen (foto: Dennis)
Opening terrassen (foto: Dennis)
Opening terrassen (foto: Dennis)

Bij de persconferentie op 20 april werden een aantal versoepelingen aangekondigd. Ook het, voor een deel, openen van de horeca was een belangrijk punt. Vandaag 12:00 uur is het eindelijk zo ver. Maar aan welke regels moeten gasten zich allemaal houden? Hier een overzicht van alle voorwaarden waaraan je moet voldoen: 

 • De openingstijden van de buitenterrassen zijn van 12:00 uur tot maximaal 18:00 uur; 
 • Er geldt een verplichte reservering van zitplaatsen vooraf. Dit kan aan de deur; 
 • Aan een tafel zitten maximaal 2 personen op 1,5 meter afstand. Tenzij het gaat om personen uit hetzelfde huishouden en kinderen tot en met 12 jaar; 
 • Per buitenterras geldt een maximum van 50 personen; 
 • Met kuchschermen tussen tafels mogen tafels ook op minder dan 1,5 meter afstand van elkaar staan; 
 • Een gezondheidscheck en een verzoek om te registreren zijn verplicht. De GGD gebruikt de gegevens eventueel voor bron- en contactonderzoek; 
 • De terrasbezoekers blijven zoveel mogelijk zitten. Verplaatsen gebeurt niet onnodig; 
 • Er is geen zelfbediening; 
 • Alleen voor toilet- en garderobebezoek of om te betalen mogen bezoekers naar binnen. Hierbij moeten bezoekers binnen een mondkapje dragen; 
 • Er wordt zoveel mogelijk contactloos betaald; 
 • Er is geen entertainment (zoals liveoptredens en videoschermen) op of rondom het terras; 
 • De basisregels blijven gelden, zoals 1.5 meter afstand en het dragen van een mondkapje. 

Reserveren

Mensen die deze dagen de gezelligheid van de horeca opzoeken moeten een reservering plaatsen. Dit kan telefonisch of digitaal, maar je kan ook aan de deur een reservering maken. Deze verplichte reservering is er mede omdat het veel rompslomp voorkomt en de doorloop van de gasten bevorderd. 


Meer nieuws

Evenementen gisteren 16:31

Clubactie en online veiling Play Fair

Jaarlijks heeft tafeltennisvereniging Play Fair een clubactie. Veertig jaar lang was dat een rommelmarkt, maar dat is niet meer haalbaar. De club heeft nu een online veiling op de website ttv-playfair.nl. En daarnaast de grote loterij, verkoop van stroopwafels én verloting van een aantal diners en Jumbo boodschappentassen.

Wonen en bouwen gisteren 11:54

20 comfortwoningen en 26 vogelhuisjes bij Elzenhof Woubrugge

Op 23 september 2021 heeft wethouder Floris Schoonderwoerd van gemeente Kaag en Braassem het eerste onderkomen geplaatst voor de gierzwaluw aan één van de woningen aan de Elzenhof in Woubrugge. Met deze handeling werd de realisatie van 20 sociale huurwoningen gevierd.

Overige gisteren 10:11

Optie voor glasvezel in Kaag en Braassem

Eerder legde GlasDraad Groene Hart al glasvezel aan in de buitengebieden van het Groene Hart. Nu zijn de dorpen in de gemeente Kaag en Braassem aan de beurt.

Overige 23 sep. 2021 15:20

Gezinsdiensten in de tuin

De Sint Jan de Doper-kerk in Leimuiden nodigt alle gezinnen uit voor een gezinsviering in de tuin van de kerk. In deze viering wordt er extra aandacht gegeven aan de kinderen zodat het voor kinderen en ouders leuk is om (weer) naar de kerk te komen. Het kinderkoor Akkoord zal zingen.