Dennis

Terrassen in Kaag en Braassem vanaf vandaag weer open

Met een maximale temperatuur van zestien graden en een heerlijk zonnetje, kan de opening van de terrassen bijna niet mooier. Ook in Kaag en Braassem staan horecaondernemers weer te popelen om mensen te voorzien van een hapje en een drankje.

Tekst loopt door onder het fotoalbum.

Fotoalbum

Opening terrassen (foto: Dennis)
Opening terrassen (foto: Dennis)
Opening terrassen (foto: Dennis)
Opening terrassen (foto: Dennis)
Opening terrassen (foto: Dennis)
Opening terrassen (foto: Dennis)
Opening terrassen (foto: Dennis)

Bij de persconferentie op 20 april werden een aantal versoepelingen aangekondigd. Ook het, voor een deel, openen van de horeca was een belangrijk punt. Vandaag 12:00 uur is het eindelijk zo ver. Maar aan welke regels moeten gasten zich allemaal houden? Hier een overzicht van alle voorwaarden waaraan je moet voldoen: 

 • De openingstijden van de buitenterrassen zijn van 12:00 uur tot maximaal 18:00 uur; 
 • Er geldt een verplichte reservering van zitplaatsen vooraf. Dit kan aan de deur; 
 • Aan een tafel zitten maximaal 2 personen op 1,5 meter afstand. Tenzij het gaat om personen uit hetzelfde huishouden en kinderen tot en met 12 jaar; 
 • Per buitenterras geldt een maximum van 50 personen; 
 • Met kuchschermen tussen tafels mogen tafels ook op minder dan 1,5 meter afstand van elkaar staan; 
 • Een gezondheidscheck en een verzoek om te registreren zijn verplicht. De GGD gebruikt de gegevens eventueel voor bron- en contactonderzoek; 
 • De terrasbezoekers blijven zoveel mogelijk zitten. Verplaatsen gebeurt niet onnodig; 
 • Er is geen zelfbediening; 
 • Alleen voor toilet- en garderobebezoek of om te betalen mogen bezoekers naar binnen. Hierbij moeten bezoekers binnen een mondkapje dragen; 
 • Er wordt zoveel mogelijk contactloos betaald; 
 • Er is geen entertainment (zoals liveoptredens en videoschermen) op of rondom het terras; 
 • De basisregels blijven gelden, zoals 1.5 meter afstand en het dragen van een mondkapje. 

Reserveren

Mensen die deze dagen de gezelligheid van de horeca opzoeken moeten een reservering plaatsen. Dit kan telefonisch of digitaal, maar je kan ook aan de deur een reservering maken. Deze verplichte reservering is er mede omdat het veel rompslomp voorkomt en de doorloop van de gasten bevorderd. 


Meer nieuws

Gemeente gisteren 16:57

Gemeente omarmt inwonersinitiatief: verkoop jachthaven 'T Venegat aan nieuw op te richten vereniging Rijnsaterwoude op

Betrokken bewoners, dorpsraad Rijnsaterwoude en Stichting jachthaven ’t Venegat hebben een plan geschreven om de huidige stichting om te vormen tot een vereniging die jachthaven ’t Venegat wil kopen van de gemeente. De op te richten vereniging heeft een breder doel dan alleen het beheren en exploiteren van de jachthaven. De gemeente Kaag en Braassem staat hier positief tegenover en wil daarom ook afzien van een openbare verkoop en inzetten op het sluiten van een koopovereenkomst met de nieuwe vereniging.

Politie 11 mei 2021 12:18

Hardrijder op A4 in Roelofarendsveen komt van koude kermis thuis

Op vrijdagavond 7 mei op de A4 bij Roelofarendsveen had een bestuurder wel erg haast. De bestuurder reed zo’n veertig kilometer te hard. Nadat hij van de weg werd gehaald, bleek dat de persoon nog acht flinke boetes had openstaan. Na een speekseltest constateerde de dienders dat de man onder invloed van THC was. 

Verkeer en vervoer 10 mei 2021 09:15

Veerdienst Kaag gestremd voor autoverkeer

Sinds maandagochtend 08:00 uur is Veerdienst Kaag voor autoverkeer gestremd. Door een technisch mankement kunnen auto’s voorlopig niet overvaren. De technische dienst van Team Veerdienst Kaag werkt op dit moment zo snel mogelijk om het heikel te verhelpen.