Ingezonden

Testdag Leimuiderbrug na aanleggen centrale bediening

Op woensdag 31 maart gaat de Leimuiderbrug vaker open en dicht dan normaal. Dit heeft alles te maken met het testen van de nieuwe aangelegen centrale bediening. De openingstijd kan daarom oplopen tot 10 minuten.

De provincie Noord-Holland wil het vervoer over water stimuleren. Dit leidt tot een betere doorstroming van zowel de scheepsvaart als het verkeer op de weg. Daarom heeft de provincie een centrale bediening voor bruggen en sluizen gemaakt in Weg- & Waterhuis De Langebalk in Heerhugowaard. In dit gebouw kunnen bedienaren bruggen en sluizen in Noord-Holland vanuit één centrale plek bedienen. Na de aansluiting van de Leimuiderbrug kan ook deze brug vanaf donderdag 1 april 2021 centraal worden bediend.

Wegverkeer

Tot en met woensdag 7 april 2021 is voor automobilisten en motoren de snelheid beperkt tot 30 km/h. In aanvulling op de snelheidsbeperking worden gedurende deze periode diverse rijstroken afwisselend afgezet, waardoor u rekening dient te houden met een kleine vertraging.

Vaarwegverkeer

Er is geen brugbediening tot en met zondag 28 maart 2021. Van maandag 29 maart tot en met vrijdag 2 april 2021 zal de brug enkel worden bediend tussen 9.00 en 16.00 met maximaal 1 uur vertraging. In het paasweekend en vanaf dinsdag 6 april 2021 gelden de reguliere bedientijden weer.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.