Pixabay

Thom Wernke bedenkt Tiny House project in gemeente Kaag en Braassem

Ondernemer Thom Wernke loopt al twee jaar met het idee rond om Tiny Houses in de gemeente Kaag en Braassem te realiseren. Hij heeft er nooit van gehouden om 'maar te doen wat de rest doet'. Op een unieke manier wonen trekt hem aan, en dat wil hij ook zijn oude gemeente bieden.

Op 20 oktober 2020 lanceerde hij daarom het Tiny House project. Zelf woont hij op dit moment op een woonboot in Amsterdam. ‘’Ik had altijd de wens om terug te keren naar de gemeente Kaag en Braassem, maar dan met een Tiny House’’, laat hij weten.

Het project moet gerealiseerd worden met de gedachte dat de Tiny Houses een sociale rol in het leven spelen. ‘’Daarnaast willen we dit in complete samenwerking met de gemeente doen.’’ Het idee is dat er een stuk grond wordt vrijgemaakt, waar iedereen dan zijn eigen huisje naar meeneemt, koopt of bouwt. ‘’Zo wordt het een community waarin de bewoners verschillende faciliteiten zoals groentetuintjes en wasmachines delen.’’ In ruil voor het stuk grond wil Thom de gemeente ook iets teruggeven. Hierbij denkt hij eraan om ouderen en eenzamen ook een huisje te geven. ‘’Het is een maatschappelijk verantwoord project.’’

Op dit moment is Thom met de gemeente in gesprek over de mogelijkheden. ‘’We hebben al 60 aanmeldingen van mensen die geïnteresseerd zijn in het Tiny House project’’, aldus Thom. ‘’Dit loopt uiteen van starters, vrienden, gescheiden gezinnen tot mensen die al jaren in een Tiny House wonen.’’ Hij vervolgt: ‘’Het sociale stuk trekt mij het meest. Het is het leukst om efficiënt en goed na te denken over hoe we deze vierkante meters het beste kunnen benutten.’’ Thom benadrukt nog een keer: ‘”Als dit project doorgaat is het geheel in handen van de gemeente. Ik verdien hier geen cent aan. Het is juist dat ik het wonen in een Tiny House zo leuk vindt, dat ik vind dat mensen met dezelfde psychologie en normen en waarden dit ook kunnen waarderen.’’

Tiny Houses

Wie nog nooit van een Tiny Houses heeft gehoord, dit zijn duurzame woningen die qua grootte variëren van 25 tot 50 m2. ‘’Het is heel gaaf en ook nog eens goed voor onze aardbol.’’ Thom merkte dat zijn er veel mensen in zijn omgeving moeite hebben om een betaalbare en fijne woning te vinden in de gemeente.

Direct na de lancering van het project is Thom opzoek gegaan naar mede-geïnteresseerden. Tot op heden zit het Tiny House Project nog steeds in deze fase. De volgende fase is het projectplan bij de gemeente presenteren en vanuit daar opzoek gaan naar een geschikt stuk grond. Dit zal in het eerste tot derde kwartaal van 2021 zijn.

Ben jij geïnteresseerd in een Tiny House? Meld je dan hier aan als mede-geïnteresseerde.

Tiny house Martine[21126].JPG

Op de foto een Tiny House


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.