Pixabay

Thom Wernke bedenkt Tiny House project in gemeente Kaag en Braassem

Ondernemer Thom Wernke loopt al twee jaar met het idee rond om Tiny Houses in de gemeente Kaag en Braassem te realiseren. Hij heeft er nooit van gehouden om 'maar te doen wat de rest doet'. Op een unieke manier wonen trekt hem aan, en dat wil hij ook zijn oude gemeente bieden.

Op 20 oktober 2020 lanceerde hij daarom het Tiny House project. Zelf woont hij op dit moment op een woonboot in Amsterdam. ‘’Ik had altijd de wens om terug te keren naar de gemeente Kaag en Braassem, maar dan met een Tiny House’’, laat hij weten.

Het project moet gerealiseerd worden met de gedachte dat de Tiny Houses een sociale rol in het leven spelen. ‘’Daarnaast willen we dit in complete samenwerking met de gemeente doen.’’ Het idee is dat er een stuk grond wordt vrijgemaakt, waar iedereen dan zijn eigen huisje naar meeneemt, koopt of bouwt. ‘’Zo wordt het een community waarin de bewoners verschillende faciliteiten zoals groentetuintjes en wasmachines delen.’’ In ruil voor het stuk grond wil Thom de gemeente ook iets teruggeven. Hierbij denkt hij eraan om ouderen en eenzamen ook een huisje te geven. ‘’Het is een maatschappelijk verantwoord project.’’

Op dit moment is Thom met de gemeente in gesprek over de mogelijkheden. ‘’We hebben al 60 aanmeldingen van mensen die geïnteresseerd zijn in het Tiny House project’’, aldus Thom. ‘’Dit loopt uiteen van starters, vrienden, gescheiden gezinnen tot mensen die al jaren in een Tiny House wonen.’’ Hij vervolgt: ‘’Het sociale stuk trekt mij het meest. Het is het leukst om efficiënt en goed na te denken over hoe we deze vierkante meters het beste kunnen benutten.’’ Thom benadrukt nog een keer: ‘”Als dit project doorgaat is het geheel in handen van de gemeente. Ik verdien hier geen cent aan. Het is juist dat ik het wonen in een Tiny House zo leuk vindt, dat ik vind dat mensen met dezelfde psychologie en normen en waarden dit ook kunnen waarderen.’’

Tiny Houses

Wie nog nooit van een Tiny Houses heeft gehoord, dit zijn duurzame woningen die qua grootte variëren van 25 tot 50 m2. ‘’Het is heel gaaf en ook nog eens goed voor onze aardbol.’’ Thom merkte dat zijn er veel mensen in zijn omgeving moeite hebben om een betaalbare en fijne woning te vinden in de gemeente.

Direct na de lancering van het project is Thom opzoek gegaan naar mede-geïnteresseerden. Tot op heden zit het Tiny House Project nog steeds in deze fase. De volgende fase is het projectplan bij de gemeente presenteren en vanuit daar opzoek gaan naar een geschikt stuk grond. Dit zal in het eerste tot derde kwartaal van 2021 zijn.

Ben jij geïnteresseerd in een Tiny House? Meld je dan hier aan als mede-geïnteresseerde.

Tiny house Martine[21126].JPG

Op de foto een Tiny House


Meer nieuws

Sport gisteren 17:44

EK Verbij binnen 100 meter over

Het EK in Heerenveen duurde dit jaar voor Kai Verbij nog geen 100 meter. Door een val na de start op de eerste 500 meter, kan hij zijn derde Europese titel voorlopig in de ijskast zetten.

Algemeen 15 jan. 2021 15:42

Elke maandag een brandende vraag van brandweer Leimuiden

Elke maandag stelt brandweer Leimuiden een brandende vraag op hun Facebook. Je hebt dan tot en met vrijdag om de vraag te beantwoorden. Daarna wordt de vraag beantwoord. Maar naast dat je meer leert over verschillende onderwerpen van de brandweer, komen er ook leuke acties aan met een daarbij horende prijs voorbij.

Coronacrisis in Kaag en Braassem 15 jan. 2021 13:15

Inenten zorgmedewerkers ook in de regio Hollands Midden van start gegaan

Vrijdagochtend 15 januari was ook voor GGD Hollands Midden het moment daar: de start van het vaccineren van zorgmedewerkers. De eerste vierhonderd zorgmedewerkers worden vandaag ingeënt in Leiden. Duizenden zorgmedewerkers zullen de komende periode volgen.

Coronacrisis in Kaag en Braassem 15 jan. 2021 11:37

Dit zijn de regels rondom quarantaine

Weet jij hoe het nu ook alweer zit met quarantaine? Wanneer ga je in quarantaine en wat kun je doen als je thuis moet blijven? Hier staat het nog allemaal een keer op een rijtje.