Thuis sterven doe je samen

Zaterdag 9 oktober is de dag van Internationale Palliatieve zorg. Deze dag is bedoeld om meer bekendheid te geven aan de voorzieningen die er zijn wanneer je ongeneeslijk ziek bent.

“Thuis sterven doe je samen”, aldus een dankbare echtgenoot uit Rijpwetering. “Dankzij de vrijwilliger die naar mijn zieke vrouw omkeek, kon ik toch naar mijn wekelijkse kaartclub en af en toe een middagje in de tuin werken. Zo lukte het me om de zorg voor haar vol te houden, totdat ze uiteindelijk thuis stierf, precies zoals ze wilde." Dankzij de vrijwilligers van Amandi Thuis en de professionele zorg kon hij zijn vrouw tot het einde thuis verzorgen.

“Dat was haar grootste wens. De kinderen en kleinkinderen waren er natuurlijk ook, maar er lag een flinke druk op mijn schouders. Samen met de coördinator van Amandi stelde ik een rooster op, zodat de familie wist wanneer er een vrijwilliger was en wanneer zij konden komen. De vrijwilligers waren heel zorgzaam en mijn vrouw had leuke gesprekken met hen. En soms sliep ze grotendeels, dat was ook prima.”

Een goede voorbereiding helpt bij een goed afscheid. Meer informatie over het aanvragen van vrijwilligers bij u thuis vindt u op de website www.amandi-thuis.nl (Kaag en Braassem). Wanneer de voorkeur uitgaat naar een hospice kijkt u op www.amandihuis.nl.

Op de vernieuwde site van het ministerie van VWS www.overpalliatievezorg.nl vindt u informatie over relevante voorzieningen in de laatste levensfase. 


Meer nieuws

Advertorial Voor Kinderen 22 okt. 2021 15:10

Prematuren/couveusekinderen en prikkelverwerking

Kinderen die te vroeg geboren worden, maken vaak allerlei toeters en bellen mee in het ziekenhuis. Veelal belanden ze in de couveuse om het lichaam op kracht te laten komen. Heel goed voor de lichamelijke gezondheid, maar wat doet het nog meer met een pasgeboren baby? Onder andere de prikkelverwerking kan erdoor verstoord raken.

Overige 22 okt. 2021 12:00

BoerenLeidse scoort hoog in regionale kaaskeuring

Na een jaar corona-onderbreking werd donderdag 21 oktober in Zoeterwoude weer de jaarlijkse Rondom Leiden kaaskeuring gehouden. Dit jaar werd de familie Kwakernaak uit Oud Ade uitgeroepen tot beste zelfkazers uit de Leidse regio. Met een zeer hoge score voor hun jonge Boeren Leidse én hun belegen Boeren Leidse kaas wonnen zij de wisseltrofee, het Leidse kaasmeisje. 

Coronacrisis in Kaag en Braassem 21 okt. 2021 16:38

Prikken zonder afspraak in Leimuiden

Op dinsdag 2 en woensdag 3 november van 13:00 – 19:00 uur in Sporthal Het Spant, Larikslaan 20, kun je zonder afspraak terecht voor een coronavaccinatie.

Overige 21 okt. 2021 15:00

Herkenbare voorstelling over dementie

Samen met Dementie Vriendelijk Kaag en Braassem organiseert WIJ Presenteert zondagmiddag 7 november de toneelvoorstelling Oploskoffie van Pythia Winia in de Alkeburcht in Roelofarendsveen. Er zijn nog kaarten verkrijgbaar.

Advertorial Winkels 21 okt. 2021 13:24

Opening Woninginrichting-aanhuis.nl

“Op zaterdag 23 oktober om 10.00 uur gaat onze winkel voor het eerst open”, zegt Bryan Hoogervorst, aan tafel gezeten op een plek, midden in de winkel, waar het op dit moment nog niet erg op een winkel lijkt...