Ingezonden

Tijdelijke oplossing ophaalbrug blijft voorlopig - winkeliers tevreden

Na ruim een week open te hebben gestaan wegens overlast door jongeren, werd er voor de ophaalbrug in het centrum van Roelofarendsveen een tijdelijke oplossing bedacht. Winkeliers zetten ’s avonds de brug open en laten de brug om 08:00 uur ’s ochtends weer zakken. Deze tussenoplossing blijkt goed te bevallen.

Wegens de zomervakantie zou de gemeente er wat langer over doen om een blijvende oplossing te vinden voor het probleem. Toch laten winkeliers weten dat de tijdelijke oplossing hen eigenlijk wel goed bevalt.

Dat heeft te maken met dat mensen liever niet over de autobrug lopen, en op deze manier toch op beide pleinen hun boodschappen kunnen doen. Daarnaast kunnen jongeren 's nachts de brug niet hard laten vallen en wordt overlast vermeden. En dat is nog extra versterkt sinds de gemeente extra maatregelen nam om de veiligheid te verbeteren middels een hek, dat vast zit met een ketting. Zo kan men na tienen duidelijk zien dat de brug openstaat. 

Gemeente Kaag en Braassem laat weten dat er nog geen verdere ontwikkelingen zijn met betrekking tot de ophaalbrug. Voor nu blijft de situatie dus zo.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.