Ingezonden

Tijdelijke oplossing ophaalbrug blijft voorlopig - winkeliers tevreden

Na ruim een week open te hebben gestaan wegens overlast door jongeren, werd er voor de ophaalbrug in het centrum van Roelofarendsveen een tijdelijke oplossing bedacht. Winkeliers zetten ’s avonds de brug open en laten de brug om 08:00 uur ’s ochtends weer zakken. Deze tussenoplossing blijkt goed te bevallen.

Wegens de zomervakantie zou de gemeente er wat langer over doen om een blijvende oplossing te vinden voor het probleem. Toch laten winkeliers weten dat de tijdelijke oplossing hen eigenlijk wel goed bevalt.

Dat heeft te maken met dat mensen liever niet over de autobrug lopen, en op deze manier toch op beide pleinen hun boodschappen kunnen doen. Daarnaast kunnen jongeren 's nachts de brug niet hard laten vallen en wordt overlast vermeden. En dat is nog extra versterkt sinds de gemeente extra maatregelen nam om de veiligheid te verbeteren middels een hek, dat vast zit met een ketting. Zo kan men na tienen duidelijk zien dat de brug openstaat. 

Gemeente Kaag en Braassem laat weten dat er nog geen verdere ontwikkelingen zijn met betrekking tot de ophaalbrug. Voor nu blijft de situatie dus zo.


Meer nieuws

Overige gisteren 15:23

Joop Zoetemelk aangereden in Frankrijk

Joop Zoetemelk is vandaag in Frankrijk aangereden. De oud Ripper werd op zijn fiets aangereden door een auto. Hij is met meerdere botbreuken per helikopter afgevoerd naar het ziekenhuis.

Sport gisteren 11:21

Clubs tellen af

De fusie tussen de voetbalclubs WVC en DOSR nadert haar hoogtepunt. Over een week wordt de nieuwe naam en het nieuwe tenue bekend gemaakt. De stemming begint al op vrijdag. in de kantine van DOSR. Vanwege corona is er een compleet stemschema opgesteld.

Natuur en recreatie gisteren 09:41

Watertoren kleurt paars als steuntje in de rug

Het was en rare kermisweek. Het weer was echt Veense Kermisweer en er hing een gezonde spanning in de lucht. Zou er nog iets gaan gebeuren? Op vrijdag vierden De Stamgasten van De Haven al kermis in hun eendje. Maar zou de kermiszaterdag nou echt een zaterdag als alle anderen worden?

Natuur en recreatie 19 sep. 2020 15:51

Toch een beetje corso in De Veen

En dan is het de zaterdag van de corso in Roelofarendsveen. Maar helaas is dit jaar alles anders. Dus is er ook geen corso. Helaas.

Algemeen 18 sep. 2020 21:24

Boeren komen met tractoren bijeen in weiland Hoogmade

Met een stoet van tientallen tractoren reden boeren door Hoogmade. Dit keer was het Malieveld in Den Haag niet de eindbestemming, maar juist een weiland in Hoogmade. Daar werd een statement gemaakt.