Plutosport
Advertorial Gezondheid en welzijn

Tips om de winterdip te verslaan!

Misschien herken je het wel: je hebt veel moeite om 's ochtends uit bed te komen, je voelt je iets minder energiek dan in de zomer en je kunt je maar moeilijk concentreren... Grote kans dat je een winterdip te pakken hebt! Plutosport geeft je dé tips om snel weer wat beter in je vel te zitten.

Blijf in beweging

Het is misschien wel het laatste waar je op dit moment zin in hebt, toch is het verstandig om voldoende te blijven bewegen. Pak bijvoorbeeld eens een keertje de fiets i.p.v. de auto, loop een rondje tijdens je pauze of start je dag met een fijne work-out.

Tip: Ook als het regent of sneeuwt heb je geen excuus om jouw work-out over te slaan! Met een paar fitnessaccessoires tover je de zolder namelijk binnen no-time om in jouw eigen gym @ home.

Ga naar buiten

Het is natuurlijk extra mooi meegenomen als je buiten gaat bewegen, dan pak je namelijk gelijk nog wat vitamine D mee! Dus kleed je lekker warm aan en ga, bij voorkeur 's ochtends, eens lekker een frisse neus halen. Door de opkomende zon zal de aanmaak van melatonine afgeremd worden en zul je je snel minder moe voelen!

Tip: Een korte wandeling kan al een groot verschil maken, maar zo'n wandeling is natuurlijk extrafijn als je naderhand geen zere voeten krijgt! Met goede wandelschoenen zul je nóg meer plezier beleven aan de winterse wandelingen.

Biologische klok

Tijdens een winterdip is het extra belangrijk om jouw biologische klok goed op orde te hebben, het is dan ook aan te raden om je aan een vast ritme te houden. Ga doordeweeks op een vast tijdstip naar bed en zet deze dagen ook je wekker op een vast tijdstip. Zo voorkom je dat je biologische klok van slag raakt en heb je die winterdip binnen no-time verslagen!

Ontspannen

Naast voldoende beweging is het ook erg belangrijk om voldoende ontspanning in te plannen! Maak bijvoorbeeld een lekker kopje thee voor jezelf klaar en lees eens een goed boek of een leuk tijdschrift. Daarnaast hebben sommige mensen er baat bij om op te schrijven waar ze die dag dankbaar voor zijn, misschien is dit ook wel hét medicijn voor jou?

Tip: Start je dag met een fijne yogales. Yoga zorgt ervoor dat je minder stress ervaart, je lichaam sterker wordt en je de dag energieker kunt beginnen!

Eet gezond

En last but not least mag gezond eten natuurlijk ook niet ontbreken! In december was het waarschijnlijk zeer verleidelijk om lekker te genieten van kruidnoten, chocolade en kerststol, maar vanaf januari kun je je maar beter weer richten op de goede voedingsstoffen in bijvoorbeeld groene en fruit. Suikers zorgen er namelijk wel voor dat je voor een korte tijd meer energie krijgt, maar ze helpen je zeker niet in de strijd tegen een winterdip...

En verder... Blijf positief, zorg goed voor jezelf en probeer bovenstaande tips toe te passen. Hopelijk is die winterdip dan heel snel verleden tijd!


Meer nieuws

Evenementen gisteren 15:58

Molendag 2022: informatief en gezellig druk

Prachtig mooi weer, vrolijke mensen en draaiende molens. In het kort gezegd was Nationale Molendag Kaag en Braassem 2022 op zaterdag 14 mei een groot succes. 

Sport gisteren 15:06

Teleurstellend verlies EMM'21 VR1

Zondag 15 mei was de belangrijke uitwedstrijd tegen mededegradatiekandidaat WSV. Een resultaat zou betekenen dat we in ieder geval geen laatste meer kunnen worden. Het liep helaas anders. WSV wilde duidelijk voor hun laatste kansen strijden en bij ons was dat minder. Het gevolg was dat WSV feller in de duels zaten en vaak de tweede bal hadden.

Advertorial Cultuur gisteren 14:11

Jon van Eerd is terug met zijn populaire karakter Harrie Vermeulen

Na o.a. ‘Harrie & Eva’ en ‘Charley, de komische musical’ keert Jon van Eerd terug naar Alphen a/d Rijn. Op zaterdag 28 mei staat hij in Theater Castellum met de voorstelling ‘Harrie neemt de benen’. In deze spiksplinternieuwe komedie laat Van Eerd zich, omringd door een topcast, weer van zijn beste kant zien.

Overige 15 mei 2022 09:33

Auto te water langs A4 bij Roelofarendsveen

Zondagochtend werden de hulpdiensten opgeroepen voor een voertuig te water langs de A4 bij Roelofarendsveen. Het bleek te gaan om een auto die met hoge snelheid het water in gereden was.