Plutosport
Advertorial Sport

Tips om weer te beginnen met skaten!

De dagen worden langer en zonniger, dé perfecte omstandigheden om weer lekker te gaan skaten! Misschien heb je al wel skates liggen óf twijfel je om deze hobby van vroeger weer te gaan oppakken. Het is altijd weer even wennen om na zoveel tijd weer op skates te staan, Plutosport.nl geeft je graag wat tips zodat je op verantwoorde manier de weg op kunt gaan!

Het begint met de juiste houding

Nadat je je skates hebt aangedaan moet je even de smaak te pakken krijgen zodat je stabiel en wel kunt gaan skaten. Zak door je knieën en buig je rug naar voren, vergelijkbaar met hoe een schaatser op zijn of haar ijzers staat. Zet jezelf af met je rechter skate naar buiten en zodra de skate weer aansluit naast je andere been, herhaal je deze beweging met je linker skate. Kijk tijdens het skaten altijd recht vooruit, zodat je goed overzicht hebt wat er allemaal om je heen gebeurt!

Vergeet de remmen niet!

Nu je weet welke slagen je moet maken om vooruit te komen, is het ook wel handig om te weten hoe je remmen werken. Oefen het remmen altijd op een weg of terrein waar weinig verkeer is, mocht het misgaan ben je in ieder geval zo goed als alleen. Veel skates hebben een remblokje, je rechter skate moet je dan iets naar achter kantelen zodat het remblokje over de grond sleept en tot stilstand komt. Hebben jouw skates geen remblokje? Oefen dan met een zogenaamde 'T-stop', zet beide skates om en om een beetje scheef met de punten naar elkaar. Let wel op dat je de skate niet te schuin neerzet, dan is de kans groot dat je valt!

Klaar om meters te gaan maken

Als je het skaten onder de knie hebt, wil je natuurlijk meters maken. Loop niet meteen te hard van stapel en bouw het rustig op. Tijdens het skaten gebruik je veel spieren, waaronder ook spieren die je buiten het skaten om minder gebruikt. Als je merkt dat je spieren eraan gewend zijn kun je je rondje wel uitbreiden en wat meer meters maken!

Tip van Plutosport: Plof na je rondje skaten niet meteen op de bank, maar maak je skates altijd schoon. Zo heb je langer plezier van je skates!

Kies jij voor skeelers of skates? Je scoort jouw favoriete merk skates bij Plutosport.nl!


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.