Tips voor zomer afval

Er staan weer zomerse dagen voor de deur. Dat betekent veel buiten zijn, een gezellige barbecue hier en daar of misschien wel een duik in het water. Maar wat doe je met al dat zomerse afval? Hier een paar tips!

Opblaasbare spullen

Opblaasbare spullen, zoals een kapotte zwemband, luchtbed of strandbal, behoren bij het restafval. Gaat het om grotere spullen? Dan kun je terecht bij het afvalbrengstation.

Zonnebrand

Heb je restanten zonnebrand of aftersun? Doe dit dan niet door de gootsteen, dit kan schade veroorzaken aan de riolering en waterzuivering. De verpakking, met inhoud, mag dus gewoon bij het restafval.

Oude tuinmeubels

Heb je nieuwe tuinmeubels aangeschaft? Breng de oude dan naar de kringloopwinkel, mits in goede staat. Anders kun je voor oude meubels terecht bij het afvalstation.

Dagje strand

Ga je naar het strand? Gooi altijd je afval in een prullenbak. Is deze vol of te ver? Neem het afval dan mee naar huis en gooi het daar weg.

Barbecue

Een barbecue op de planning staan? Scheid dan altijd je afval. Plastic bordjes, bestek en verpakkingen van vlees bij het plastic afval, resten van vlees, vis, groente en fruit bij het gft. Houtskool hoort bij het restafval.


Meer nieuws

Coronacrisis in Kaag en Braassem gisteren 19:24

Rutte: ‘’Corona is niet voorbij, houd je aan de regels’’

Mark Rutte en minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid lasten vanavond een persconferentie in om een update te geven over de toename van het aantal coronabesmettingen. ‘’Een tweede lock-down hoeft niet te komen, maar dat gaat niet vanzelf.’’ Niet alleen komen er regionale maatregelen, ook landelijk worden de maatregelen aangescherpt.

Advertorial Sport gisteren 15:23

Remember Liemeer Experience op 6 september

Fred Schröder, bestuurslid van Golf- & CountryClub Liemeer: “Iedere golfclub organiseert ’open dagen’ en zijn dan blij met 30 tot 40 bezoekers. Wij organiseren nu voor de vierde keer de ’Liemeer Experience’ en in de vorige jaren liep het aantal bezoekers op van 190 in 2017 tot vorig jaar bijna 400 bezoekers!'' 

Overige gisteren 12:59

Dodelijke kattenziekte in Nederland

Er is een dodelijke kattenziekte, genaamd het Panleucopenie Virus, opgedoken in Nederland. Het virus is zeer besmettelijk. Kattenbezitters worden gewaarschuwd om te controleren of hun katten de juiste vaccinatie hebben gehad.

Weer in Kaag en Braassem gisteren 11:47

RIVM haalt Nationaal Hitteplan van stal

Het RIVM heeft het Nationaal Hitteplan geactiveerd in verband met de tropische temperaturen die ons de komende dagen te wachten staan. ‘’Voor mensen met een kwetsbare gezondheid kan dit tot problemen leiden. Ook mensen in goede gezondheid kunnen met deze temperaturen klachten krijgen.’’

Calamiteiten gisteren 08:54

Achtervolging in Oud Ade

Dinsdagavond 4 augustus gaf de politie een auto op de Leidseweg het stopteken om te auto te controleren. Op dat moment ging de auto er met hoge snelheid van door.