Karin Jonkers
Advertorial theater

Toneelvoorstelling over dementie in Castellum

Met ‘Je kunt me gerust een geheim vertellen’ gaat theatermaker Madeleine Matzer op zoek naar antwoorden op de vele vragen die er bestaan rondom het omgaan met dementie. De muzikale solo is een liefdevolle ode aan haar moeder, gespeeld door Juul Vrijdag. Op dinsdag 18 oktober is de ontroerende, muzikale, troostrijke en grappige voorstelling te zien in Theater Castellum.

Een hoopvolle voorstelling voor theaterliefhebbers, maar ook voor mantelzorgers, vrijwilligers, zorgprofessionals en iedereen die ooit met dementie in aanraking zal komen. Actrice Juul Vrijdag speelt zowel de rol van de moeder met dementie als die van de zoekende dochter en wordt muzikaal bijgestaan door Helge Slikker. 

Nagesprek  

Na afloop van de voorstelling vindt een nagesprek plaats met als thema: hoe is het om iemand die nog leeft stukje bij beetje kwijt te raken? Daarnaast heeft MATZER een methodiek en workshop ontwikkeld over omgang met dementie. De bezoeker krijgt een boekje met Tips & Tools mee naar huis. 

Maatschappelijk thema  

MATZER werkt voor deze voorstelling sector-overstijgend samen met organisaties uit de domeinen zorg, welzijn, cultuur, overheid, wetenschap en onderwijs. Het doel: het onderwerp dementie bespreekbaar tot in alle haarvaten van de samenleving. 

“Als je met dementie wordt geconfronteerd, moet je alles uitzoeken. Hoe ga je met de woede of het verdriet van de betrokkene om? Wat moet je doen als iemand je niet meer herkent? Ik hoop dat het zien van de voorstelling mensen helpt in de omgang met dementie.” - Madeleine Matzer 

Kaarten  

‘Je kunt me gerust een geheim vertellen [morgen ben ik het toch weer vergeten]’ is op dinsdag 18 oktober te zien in Theater Castellum. Tickets zijn via hier te koop. 

 


Meer nieuws

Muziek vandaag 13:58

29 oktober Copperhead County in Rijnsaterwoude

Copperhead County legt zich, als een van de weinige bands in Nederland, volledig toe op southern rock. Geïnspireerd door vermaarde voorgangers als Blackberry Smoke, The Outlaws en (vele) anderen brengen de zes gepassioneerde muzikanten door heel Europa hun ‘footstomping and beer raising tunes’. Meeslepende southern rock die de luisteraar meeneemt naar de authentieke en kenmerkende sfeer van het zuiden.

Overige gisteren 16:06

Themamarkt Roelofarendsveen en Oude Wetering op 11 oktober

Kom jij ook naar de themamarkt over projecten en thema’s die in Roelofarendsveen en Oude Wetering spelen? Deze themamarkt vindt dinsdag 11 oktober plaats in de sporthal van De Tweesprong, Lucas van Leydenlaan 2 in Roelofarendsveen. Je kunt vanaf 16:30 uur binnenlopen. De markt duurt tot 20:30 uur.

Advertorial Maatschappij gisteren 14:17

Stop financiële uitbuiting bij ouderen

Elk jaar worden in Nederland zo’n 30.000 senioren slachtoffer van financiële uitbuiting. Rabobank wil dit financieel misbruik bespreekbaar maken en het helpen te voorkomen.  

Sport gisteren 13:57

Zwaarbevochten maar verdiende overwinning voor Vrouwen 1

Zaterdag 1 oktober was de 2e wedstrijd bij en tegen Ter Leede. Een team dat vooral bestaat uit talentvolle jeugdspeelsters. Daarbij hadden ze ook nog eens de keepster van Vrouwen 1 van vorig seizoen op doel dus het zou lastig zijn om deze te passeren.