Pixabay

Training Zelfzorg & Ontspanning voor mantelzorgers

De Driemaster organiseert een Training Zelfzorg & Ontspanning voor mantelzorgers in De Spreng, Kerkstraat 50 in Oude Wetering. 

In deze gratis training van drie bijeenkomsten staat centraal hoe je als mantelzorger goed voor jezelf kunt zorgen. Wanneer je structureel voor iemand anders zorgt, is het belangrijk voldoende aandacht en goede zorg aan jezelf te besteden. In de praktijk is dit een grote uitdaging en overbelasting ligt op de loer.

De data zijn 17 mei, 31 mei  en 14 juni van 10.00 -11.30 uur. De cursusleider is mantelzorgconsulent en tevens Yoga Nidradocent Wendy Nederend van De Driemaster. Aanmelden kan via Mantelzorgpunt@dedriemaster.nu of bellen met De Driemaster  0172-427544.

In de drie trainingen behandelen zij de thema’s: zelfzorg, energiebalans, grenzen stellen, positieve gezondheid, opkomen voor jezelf, omgaan met zorgen, ook met praktische oefeningen. De cursus is samen met andere mantelzorgers, je ontmoet lotgenoten. Je leert te denken in mogelijkheden, hoe je je eigen gezondheid positief kunt beïnvloeden (methode Positieve Gezondheid) en hoe je je kunt opladen om vol te houden met de methode “Klein geluk voor mantelzorgers”. Je ontvangt gratis een exemplaar van deze methodiek in boekvorm.

Je volgt de cursus samen met andere mantelzorgers en heeft dus contact met lotgenoten. De organisatie gaat vooral aan de slag, je gaat zelf ervaren hoe het is om te denken in mogelijkheden, hoe je je eigen gezondheid positief kunt beïnvloeden (vanuit de methode Positieve Gezondheid) en op welke manieren jij je kan opladen om de zorg vol te houden (vanuit de methode Klein geluk voor mantelzorgers).  


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.