Tulpen.nl uit Roelofarendsveen vernoemt tulp naar Edsilia Rombley: Tulipa Edsilia

Dinsdagochtend 19 januari was Edsilia Rombley, bekend van het Eurovisiesongfestival, te gast bij NOS radio 1. Hierin vertelde zij dat tulpen.nl uit Roelofarendsveen een tulp naar haar heeft vernoemd die ze zelf mocht uitzoeken. ‘’Het is een hele mooie rode tulp.’’

Rombley vertelt vol lof over de tulp. ‘’Hij heeft allemaal dubbele blaadjes, het lijkt eigenlijk als die groeit op een roos.’’ De zangeres en presentatrice laat weten dat de tulp ook wel een beetje op haar lijkt. ‘’Het omschrijft de dingen waar ik voor sta.’’

Wil jij het fragment terugluisteren? Dan kan hier. Zoek programma op en luister het blokje van 07.00 uur tot 08.00 uur. Spoel door naar minuut 54:14 min tot 57:50 min.

Tulpen.nl.jpg


Meer nieuws

Politie gisteren 14:50

34 bekeuringen uitgeschreven tijdens verkeerscontroles op N207

Wekelijks controleert het Team Verkeer van de politie in Noord-Holland in het kader van het project Hotspot op een plaats in de regio waar in verhouding veel ernstige aanrijdingen plaatsvinden of verkeersgevaarlijke situaties ontstaan. Dit keer was het de beurt aan de N207.

Sport gisteren 11:48

Finaledag Kaag en Braassemcup bij ROAC

Ook dit jaar zal er door voetballend Kaag en Braassem weer gestreden worden om de Kaag en Braassem Cup. De opzet is dit jaar wel anders dan we gewend waren. 

Sport gisteren 07:19

Heemskerk door naar finale

Voor het eerst staat Femke Heemskerk in een individuele olympische finale. De 33-jarige zwemster uit Roelofarendsveen plaatste zich afgelopen nacht met 52,93 seconden als zesde voor de strijd om de medailles op de 100 meter vrije slag. Het was haar op één na beste tijd ooit op die afstand. 

Natuur en recreatie 28 jul. 2021 14:03

Hulp gezocht voor nieuw zwemstrand in Roelofarendsveen/Oude Wetering

Begin dit jaar is er een petitie, georganiseerd door een inwoner uit Roelofarendsveen, gehouden waarin werd opgeroepen om een zwemplek te ontwikkelen. Deze petitie is door 707 inwoners ondertekend. Hieruit heeft het college de conclusie getrokken dat er behoefte is om een nieuwe zwemplek te realiseren die ook geschikt is voor onze jongste inwoners.