Gemeente Kaag en Braassem

Tussentijdse terugkoppeling verkenning raadsakkoord in Kaag en Braassem

De verkenners, Hans Klink, Ruud van der Star en Marja Spreij, verantwoordelijk voor de inhoudelijk verkenning voor een raadsakkoord in Kaag en Braassem hebben aan de onderhandelaars van alle partijen een tussentijdse terugkoppeling gegeven.

In het vervolg op het advies van Rob van der Hoorn zijn er door de verkenners twee inhoudelijk gesprekken gevoerd met de onderhandelaars van de 5 partijen die in Kaag en Braassem in de gemeenteraad zitten. Het eerste gesprek had als hoofdthema de verkenning en analyse van het proces en regels van de samenwerking in de komende raadsperiode. Hierbij is gekeken, mede aan de hand van de evaluatie van Lianne van Kalken op de samenwerkingsagenda 2018-2022, wat er in een komende raadsperiode kan of moet veranderen om deze samenwerking verder te optimaliseren en te verbeteren.

Het tweede gesprek tussen onderhandelaars en verkenners richtte zich op de verkenning en analyse van de inhoud. Uit deze gespreksrondes is geconcludeerd dat er nog een aanvullende avond nodig is om de spelregels voor een betekenisvolle samenwerking verder te bespreken. Hoe werk je met elkaar samen om het maximale eruit te halen voor gemeente Kaag en Braassem en haar inwoners en ondernemers.

De beide gespreksrondes zijn door verkenners als positief en constructief ervaren, alle partijen waren goed voorbereid. Deze gesprekken zijn gevoerd met het voor iedereen herkenbare uitgangspunt dat er in het nieuwe raadsakkoord voor de periode 2022 – 2026 ruimte moet zijn voor iedereen.

Vervolg

Rond 6 mei zal het definitieve rapport over de fases I en II gepresenteerd worden. Dit zal een advies zijn om de verdere verkenning en formatie vorm te geven.


Meer nieuws

Advertorial Maatschappij 30 nov. 2022 13:09

Vrijwilliger Janny (71): “Voor mijn vrijwilligerswerk ga ik door het vuur”

Al zeven jaar is de 71-jarige Janny werkzaam als vrijwilliger bij Rietveld Alphen aan den Rijn. Rietveld is een zorglocatie van ActiVite, speciaal voor mensen met dementie. En hoewel omgaan met dementie niet altijd even makkelijk is, maken de blije reacties en dankbaarheid van de bewoners dat Janny dit toch al jaren met veel plezier doet.

Sport 28 nov. 2022 12:47

EMM'21 komt goed weg in Voorschoten

Afgelopen zaterdag de wedstrijd in- en tegen Voorschoten, een ploeg met uitschieters naar boven en naar onderen met veel doelpunten.

Overige 26 nov. 2022 11:44

Fietsers gewond bij ongeval Floraweg

Bij een aanrijding tussen twee fietsers zijn zaterdagochtend twee fietsers gewond geraakt. Het ongeval gebeurde op de Floraweg in Roelofarendsveen.