Pixabay

Twee nieuwe vastgestelde coronabesmettingen in onze gemeente

De landelijke en regionale coronabesmettingen nemen toe, ook in onze gemeente. Deze week waren er twee nieuwe vastgestelde coronabesmettingen in Kaag en Braassem, waarvan één ziekenhuisopname.

Dat betekent dat er in totaal 33 besmettingen zijn geweest, 7 ziekenhuisopnamen en 2 doden aan de gevolgen van corona. In de afgelopen week zijn er 141 testen afgenomen in onze gemeente en zijn er 49 vragen geweest voor het Callcenter.

In Hollands Midden werden er 4071 testen afgenomen, waaruit 48 besmettingen kwamen en 3 ziekenhuisopnamen.

Eerder deze week werd er een persconferentie ingelast wegens de toename van het aantal coronabesmettingen. Er werden hierbij geen maatregelen aangescherpt, maar wel was er een duidelijke boodschap van minister Grapperhaus: "Onze aandacht mag niet verslappen. Het levensgevaarlijke virus is nog steeds onder ons. Wil je leuke dingen blijven doen? Houd je dan aan de regels. Als we met zijn allen de drukte opzoeken, dan kan het zomaar zijn dat burgemeesters lokaal moeten ingrijpen. Dat heeft negatieve gevolgen voor onszelf, maar ook voor ondernemers die dan hun deuren moeten sluiten. We moeten dit met elkaar doen.""


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.