Twintig woonzorgeenheden voor mensen met dementie in Roelofarendsveen

Dagelijks Leven wil twintig woonzorgeenheden realiseren in de huizen aan de Europaweg 100 in Roelofarendsveen, waar mensen die lijden aan dementie terecht kunnen.

Het is de bedoeling dat de mensen met dementie of mensen met een andere vorm van geheugenverlies zich prettig voelen in hun huis, vindt Dagelijks Leven. De organisatie wil een veilige, sociale en vertrouwde omgeving bieden, waar aandacht en kwaliteit van leven voorop staat. Met deze reden hebben zij een aanvraag gedaan bij het  college van burgemeester en wethouders. En ook zij zien de woonzorgeenheden positief in.

Woonzorgeenheden

In de woningen komen woonzorgeenheden met twee gezamenlijke woonruimtes, een keuken, een activiteitenruimte, en een slaap-en verblijfsruimte voor de medewerkers. 


Meer nieuws

Verkeer en vervoer gisteren 16:46

Gemeente gaat preventief strooien

De gemeente heeft besloten vandaag voor het eerst dit winterseizoen preventief te gaan strooien.

Politie gisteren 15:40

Verkeerscontrole leidt naar vreemdeling

Bij een verkeerscontrole vrijdagmiddag op de N207 bij Leimuiden heeft de politie een 48-jarige Dominicaanse man aangehouden. Bij de controle gaf de man een vals rijbewijs.

Natuur en recreatie gisteren 10:39

De Tulpenroute groeit verder

Het team achter de Tulpenroute in Roelofarendsveen bouwt gestaag door aan de inmiddels regionaal bekende vaarroute met historische verhalen en kunstfoto’s. Zo werden recent twee extra kassen beplakt met levensgrote kunstfoto’s en wordt er achter de schermen hard gewerkt aan een Tulpenroute fietsvariant. Daarnaast zijn de huidige en toekomstige activiteiten ondergebracht in Stichting Tulpenroute, onder meer om de continuïteit ervan te kunnen waarborgen.

Evenementen 28 nov. 2020 10:39

Luid Kaag & Braassem 2020 gaat online

Laten we het erop houden dan 2020 een anders dan anders jaar was. Ja, de politiek heeft gewoon zijn werk weer gedaan (of niet!), inwoners hebben weer bijzondere verhalen om te vertellen gehad of hebben uitzonderlijke acties ondernomen. Maar toch was er iets wat echt anders was. Namelijk Oude Wetering en Roelofarendsveen zijn een stapje dichterbij gekomen met de E.M.M. fusie.