Uitstel betalen belasting ondernemers

Bent u ondernemer of ZZP-er? Heeft u een aanslag lokale belastingen ontvangen en komt u door de maatregelen rondom de coronacrisis in financiële problemen? Dan geeft de gemeente Kaag en Braassem u de mogelijkheid om uw aanslag in termijnen te betalen of om uitstel van betaling aan te vragen. Reageert u in ieder geval voor de vervaldatum van uw aanslag.

“Ondernemers staan nu onder grote druk, als gemeente willen we ze uiteraard graag door deze moeilijke tijd helpen. Het uitstel van de betaling van de gemeentelijke belastingen is bedoeld om ondernemers voor de korte termijn wat financiële ruimte te geven”, aldus wethouder Van der Wereld. “Daarom hebben we de gemeente Alphen aan den Rijn, die de belastingwerkzaamheden voor ons uitvoert, de opdracht gegeven deze mogelijkheid te bieden.”

Betaling in termijnen

Wilt u gespreid betalen? Dit kan alleen via automatische incasso. Geef hiervoor een machtiging af vóór de vervaldatum van uw aanslag. U kunt u een machtigingsformulier voor automatische incasso aanvragen via telefoonnummer 14 0172. Houd uw aanslagnummer bij de hand.

Het aantal termijnen is afhankelijk van de datum waarop u de machtiging voor automatische incasso afgeeft. Geeft u de machtiging binnen één, twee of drie maanden na dagtekening van de aanslag af? Dan incasseren wij in respectievelijk in tien, negen of acht maanden.

Zodra wij uw formulier automatische incasso hebben verwerkt, ontvangt u van ons een brief met informatie over de incassoregeling, zoals afschrijvingsdata en het termijnbedrag.

Uitstel van betaling

Wilt u de aanslag later wil betalen dan de oorspronkelijke vervaldatum die op uw aanslagbiljet staat vermeld? Dan betaalt u uiterlijk 31 augustus 2020.

Wilt u uitstel van betaling aanvragen? Neem dan contact op:

  • telefonisch op het telefoonnummer 14 0172 op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

U wordt gevraagd ‘Alphen aan den Rijn’ in te spreken. Daarna kiest u in het menu voor ‘vragen over Gemeentebelastingen’.


Meer nieuws

Evenementen gisteren 16:31

Clubactie en online veiling Play Fair

Jaarlijks heeft tafeltennisvereniging Play Fair een clubactie. Veertig jaar lang was dat een rommelmarkt, maar dat is niet meer haalbaar. De club heeft nu een online veiling op de website ttv-playfair.nl. En daarnaast de grote loterij, verkoop van stroopwafels én verloting van een aantal diners en Jumbo boodschappentassen.

Wonen en bouwen gisteren 11:54

20 comfortwoningen en 26 vogelhuisjes bij Elzenhof Woubrugge

Op 23 september 2021 heeft wethouder Floris Schoonderwoerd van gemeente Kaag en Braassem het eerste onderkomen geplaatst voor de gierzwaluw aan één van de woningen aan de Elzenhof in Woubrugge. Met deze handeling werd de realisatie van 20 sociale huurwoningen gevierd.

Overige gisteren 10:11

Optie voor glasvezel in Kaag en Braassem

Eerder legde GlasDraad Groene Hart al glasvezel aan in de buitengebieden van het Groene Hart. Nu zijn de dorpen in de gemeente Kaag en Braassem aan de beurt.

Overige 23 sep. 2021 15:20

Gezinsdiensten in de tuin

De Sint Jan de Doper-kerk in Leimuiden nodigt alle gezinnen uit voor een gezinsviering in de tuin van de kerk. In deze viering wordt er extra aandacht gegeven aan de kinderen zodat het voor kinderen en ouders leuk is om (weer) naar de kerk te komen. Het kinderkoor Akkoord zal zingen.