Uitstel betalen belasting ondernemers

Bent u ondernemer of ZZP-er? Heeft u een aanslag lokale belastingen ontvangen en komt u door de maatregelen rondom de coronacrisis in financiële problemen? Dan geeft de gemeente Kaag en Braassem u de mogelijkheid om uw aanslag in termijnen te betalen of om uitstel van betaling aan te vragen. Reageert u in ieder geval voor de vervaldatum van uw aanslag.

“Ondernemers staan nu onder grote druk, als gemeente willen we ze uiteraard graag door deze moeilijke tijd helpen. Het uitstel van de betaling van de gemeentelijke belastingen is bedoeld om ondernemers voor de korte termijn wat financiële ruimte te geven”, aldus wethouder Van der Wereld. “Daarom hebben we de gemeente Alphen aan den Rijn, die de belastingwerkzaamheden voor ons uitvoert, de opdracht gegeven deze mogelijkheid te bieden.”

Betaling in termijnen

Wilt u gespreid betalen? Dit kan alleen via automatische incasso. Geef hiervoor een machtiging af vóór de vervaldatum van uw aanslag. U kunt u een machtigingsformulier voor automatische incasso aanvragen via telefoonnummer 14 0172. Houd uw aanslagnummer bij de hand.

Het aantal termijnen is afhankelijk van de datum waarop u de machtiging voor automatische incasso afgeeft. Geeft u de machtiging binnen één, twee of drie maanden na dagtekening van de aanslag af? Dan incasseren wij in respectievelijk in tien, negen of acht maanden.

Zodra wij uw formulier automatische incasso hebben verwerkt, ontvangt u van ons een brief met informatie over de incassoregeling, zoals afschrijvingsdata en het termijnbedrag.

Uitstel van betaling

Wilt u de aanslag later wil betalen dan de oorspronkelijke vervaldatum die op uw aanslagbiljet staat vermeld? Dan betaalt u uiterlijk 31 augustus 2020.

Wilt u uitstel van betaling aanvragen? Neem dan contact op:

  • telefonisch op het telefoonnummer 14 0172 op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

U wordt gevraagd ‘Alphen aan den Rijn’ in te spreken. Daarna kiest u in het menu voor ‘vragen over Gemeentebelastingen’.


Meer nieuws

Coronacrisis in Kaag en Braassem vandaag 09:02

Grote stijging gevaccineerden rijksvaccinatieprogramma in Kaag en Braassem

Het is je vast niet ontgaan: Nederland is gestart met vaccineren tegen het coronavirus. Alleen wanneer de groep gevaccineerden groot genoeg is, wordt de bevolking goed tegen het virus beschermd. Om in te schatten waar men mogelijk tegen de meeste corona-vaccinatieweigeraars aan zal lopen, bracht het Zorgverzekering Informatie Centrum (Z.I.C) de algemene vaccinatiegraad per gemeente in kaart. Zo ook voor onze gemeente.

Advertorial Sport gisteren 17:11

Ontdekkingsreis golf bij golfclub Liemeer

Fred Schröder, bestuurslid, zegt: “Wij vragen ons regelmatig af: wat willen potentiële golfers en wat kunnen wij vanuit onze club bieden om hen eens goed met golf kennis te laten maken en zo voor lessen en eventueel een passend lidmaatschap te interesseren?’’ Zo vraagt bestuurslid van golfclub Liemeer, Fred Schröder, zich af. 

Coronacrisis in Kaag en Braassem gisteren 15:59

In deze situaties mag je tijdens de avondklok wel op straat zijn

Als de Tweede Kamer instemt met het invoeren van de avondklok, betekent dit dat iedereen tussen 20:30 uur ’s avonds en 04:30 uur ’s ochtends niet op straat mag zijn. Er gelden echter uitzonderingen. In welke situaties een uitzondering geldt, lees je hier.

Coronacrisis in Kaag en Braassem gisteren 14:23

Extra coronamaatregelen: zaterdag of zondag een avondklok en verdere beperking bezoek

Het werd telkens afgewezen, maar Nederland lijkt er nu toch echt aan te moeten geloven: een avondklok. Tussen 20:30 en 04:30 uur mogen inwoners zonder geldige reden niet meer op straat zijn. Daarnaast wordt dringend geadviseerd om per direct het bezoek te beperken tot maximaal één persoon per dag.