Uitstel betalen belasting ondernemers

Bent u ondernemer of ZZP-er? Heeft u een aanslag lokale belastingen ontvangen en komt u door de maatregelen rondom de coronacrisis in financiële problemen? Dan geeft de gemeente Kaag en Braassem u de mogelijkheid om uw aanslag in termijnen te betalen of om uitstel van betaling aan te vragen. Reageert u in ieder geval voor de vervaldatum van uw aanslag.

“Ondernemers staan nu onder grote druk, als gemeente willen we ze uiteraard graag door deze moeilijke tijd helpen. Het uitstel van de betaling van de gemeentelijke belastingen is bedoeld om ondernemers voor de korte termijn wat financiële ruimte te geven”, aldus wethouder Van der Wereld. “Daarom hebben we de gemeente Alphen aan den Rijn, die de belastingwerkzaamheden voor ons uitvoert, de opdracht gegeven deze mogelijkheid te bieden.”

Betaling in termijnen

Wilt u gespreid betalen? Dit kan alleen via automatische incasso. Geef hiervoor een machtiging af vóór de vervaldatum van uw aanslag. U kunt u een machtigingsformulier voor automatische incasso aanvragen via telefoonnummer 14 0172. Houd uw aanslagnummer bij de hand.

Het aantal termijnen is afhankelijk van de datum waarop u de machtiging voor automatische incasso afgeeft. Geeft u de machtiging binnen één, twee of drie maanden na dagtekening van de aanslag af? Dan incasseren wij in respectievelijk in tien, negen of acht maanden.

Zodra wij uw formulier automatische incasso hebben verwerkt, ontvangt u van ons een brief met informatie over de incassoregeling, zoals afschrijvingsdata en het termijnbedrag.

Uitstel van betaling

Wilt u de aanslag later wil betalen dan de oorspronkelijke vervaldatum die op uw aanslagbiljet staat vermeld? Dan betaalt u uiterlijk 31 augustus 2020.

Wilt u uitstel van betaling aanvragen? Neem dan contact op:

  • telefonisch op het telefoonnummer 14 0172 op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

U wordt gevraagd ‘Alphen aan den Rijn’ in te spreken. Daarna kiest u in het menu voor ‘vragen over Gemeentebelastingen’.


Meer nieuws

Horeca gisteren 15:55

Alphens Restaurantweek: laat je verrassen bij De Dyck

De Alphens Restaurantweek gaat weer van start. Van donderdag 20 tot en met zondag 30 augustus kun je genieten van de lekkerste meergangen menu’s, speciaal samengesteld voor de restaurantweek. Iedere dag zetten we een restaurant in de schijnwerpers. Vandaag de beurt aan restaurant De Dyck!

Coronacrisis in Kaag en Braassem gisteren 13:08

Foutieve coronadashboards in omloop

Er zijn steeds meer dashboards te vinden die cijfers en clusters van het coronavirus bijhouden. GGD Hollands Midden heeft moeten concluderen dat deze dashboards vaak foutieve informatie bevatten. En dat zorgt voor onrust in gemeenten. 

Advertorial Sport gisteren 10:23

Anouk Ram geeft dansworkshops bij ROAC

4, 11 en 18 september kun je onder leiding van Anouk Ram bij ROAC een gratis dansworkshop volgen. Deze drie weken wordt de Hertogshal in Rijpwetering omgetoverd tot danszaal. 

Coronacrisis in Kaag en Braassem 13 aug. 2020 16:57

‘Lightversie’ van bron- en contactonderzoek door veel nauwe contacten

Personen die besmet zijn met het coronavirus, hebben steeds meer nauwe sociale contacten, zo meldt GGD Hollands Midden. Het nabellen van tientallen contacten kost veel tijd. Daarom zal er in sommige gevallen gekozen worden voor een ‘lightversie’ van het bron- en contactonderzoek.