Unie van Watertoeristen: houd je aan de regels

Ga jij dit weekend het water op? De Unie van Watertoeristen roept op om je aan de regels te houden die op de eilanden gelden wegens het coronavirus. ‘’De afgelopen dagen zijn er te vaak passanten geweest op de eilanden die zich niet aan deze regels hielden.’’

Unie van Watertoeristen

De Unie van Watertoeristen is een vereniging voor iedereen die een kajuitboot, zeilboot of sloep beheert en regelmatig vaart op de Vinkeveense plassen, de Westeinderplassen, de Loosdrechtse plassen en de Kagerplassen. Op deze plassen heeft de Unie een viertal privé eilanden.

Leden van de unie kunnen hier in het vaarseizoen aanmeren en overnachten. Zo kun je als lid genieten van de prachtige natuur of juist van de gezelligheid van de andere leden (jong en oud). Voorzitter Merijn: ‘’Er worden op de eilanden bijvoorbeeld barbecues, viswedstrijdjes en kinderspelen georganiseerd.’’

Onbeheerde eilanden

Niet-leden mogen in het vaarseizoen aanmeren, maar de activiteiten en overnachten op de eilanden zijn enkel bedoeld voor de leden. De eilanden zijn buiten het vaarseizoen om onbeheerd, de vereniging draait namelijk puur op vrijwilligers. Door de huidige coronasituatie zijn de eilanden momenteel ook onbeheerd.

Regels i.v.m. het coronavirus

Voor leden geldt het volgende: ‘’Door de huidige coronamaatregelen is het nu verboden om op de eilanden te overnachten. Dagrecreatie is enkel toegestaan voor leden die recreëren met eigen gezin. Verder dient er ook op de eilanden 1,5 meter afstand gehouden te worden. Recreëren met groepen en het houden van bijeenkomsten is op dit moment verboden. Wij vragen iedereen nadrukkelijk deze regels na te komen, in het belang van de Unie, maar ook zeker voor jezelf.’’

Voor niet-leden gelden deze regels natuurlijk ook. ‘’Helaas zijn er in de afgelopen dagen te vaak passanten op de eilanden geweest die zich niet aan deze regels houden.’’ Omdat het lastig controleren is, heeft de vereniging pamfletten opgehangen met daarop de richtlijnen van het RIVM.’’

Lid worden?

De Unie van Watertoeristen is altijd op zoek naar nieuwe leden. Iets voor jou? Kijk dan op de website om lid te worden.


Meer nieuws

Overige gisteren 21:07

Tjonge jonge, wat hebbe wai dit gemist

Vrijdagmiddag was het feest aan de Sotaweg in Roelofarendsveen. Na een jaar van afwezigheid ging het senioren schuurfeest weer los. Een ding was snel duidelijk. De senioren hadden er zin in. 

Voor Kinderen gisteren 18:03

Verrassingstocht

Ook de verrassingstocht was dit jaar anders dan anders. Om te beginnen kreeg je de route niet op papier, maar via een QR code. Ook waren er twee startpunten, namelijk 't Veen eten & drinken en Sportvereniging EMM21.

Overige gisteren 12:13

Zonnige ballonnenoptocht begin van mooie kermisvrijdag

Eén van de optochten die wel door kan gaan was de ballonnenoptocht. Zij het met enige restricties. Zo mochten beide groepen niet bij elkaar uitkomen. Vandaar dat de ene groep op de Leliestraat en de andere op de Gerberastraat eindigde.

Overige gisteren 08:49

Gezellige eerste kermisavond

Donderdagavond om 19.30u opende de deuren van de Veense Kermis 2021. Niet via het tunneltje, alleen via EMM. Zo konden de aanwezigen geteld worden zodat het maximum aantal bezoekers niet overschreden werd.

Natuur en recreatie 16 sep. 2021 13:37

Blauwalg geconstateerd bij Venegat en Kaageiland

Omgevingsdienst Midden Holland geeft een negatief zwemadvies voor Kaageiland vanwege blauwalg. Ook bij Venegat is blauwalg gespot. Hiervoor is een waarschuwing afgegeven.