Verschuur Watersport BV

Vader Opruimdag

Op Vaderdag 19 juni ruimen een vijftiental vaders het zwerfvuil op dat in de Braassem drijft. Dit is een initiatief van ondernemer Verschuur Watersport, in samenwerking met buitenboord motoren producent Suzuki Marine en de gemeente Kaag en Braassem.

"We maken er een gezellige dag van, met een hapje, drankje, een lunchpakketje voor onderweg en een prijs voor degene die het meeste vuil heeft opgehaald", aldus Yoney Verschuur van Verschuur Watersport.

Tientallen klanten hebben zich al ingeschreven en zetten zich daarmee in om dit populaire watersportgebied op te ruimen. "Het is die dag wel vaderdag, dus het was de vraag of genoeg mensen zich aan wilden melden. Maar gelukkig werd het heel goed ontvangen. Zo vieren we vaderdag dus op deze bijzondere manier!"

In 2021 heeft Suzuki Marine zijn eerste schoonmaakdag gehouden. Hierbij werd een grote hoeveelheid afval uit het water van de Loosdrechtse plassen gevist. Het ging om kilo’s afval van autobanden tot zelfs een compleet bankstel. De initiatiefnemers willen dit succes aankomende vaderdag overtreffen. "En we hopen dat deze actie aanstekelijk zal werken zodat steeds meer mensen drijvend vuil uit het water zullen halen."

Clean Braassem project.jpg

 


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.