Verschuur Watersport BV

Vader Opruimdag

Op Vaderdag 19 juni ruimen een vijftiental vaders het zwerfvuil op dat in de Braassem drijft. Dit is een initiatief van ondernemer Verschuur Watersport, in samenwerking met buitenboord motoren producent Suzuki Marine en de gemeente Kaag en Braassem.

"We maken er een gezellige dag van, met een hapje, drankje, een lunchpakketje voor onderweg en een prijs voor degene die het meeste vuil heeft opgehaald", aldus Yoney Verschuur van Verschuur Watersport.

Tientallen klanten hebben zich al ingeschreven en zetten zich daarmee in om dit populaire watersportgebied op te ruimen. "Het is die dag wel vaderdag, dus het was de vraag of genoeg mensen zich aan wilden melden. Maar gelukkig werd het heel goed ontvangen. Zo vieren we vaderdag dus op deze bijzondere manier!"

In 2021 heeft Suzuki Marine zijn eerste schoonmaakdag gehouden. Hierbij werd een grote hoeveelheid afval uit het water van de Loosdrechtse plassen gevist. Het ging om kilo’s afval van autobanden tot zelfs een compleet bankstel. De initiatiefnemers willen dit succes aankomende vaderdag overtreffen. "En we hopen dat deze actie aanstekelijk zal werken zodat steeds meer mensen drijvend vuil uit het water zullen halen."

Clean Braassem project.jpg

 


Meer nieuws

Sport gisteren 12:47

EMM'21 komt goed weg in Voorschoten

Afgelopen zaterdag de wedstrijd in- en tegen Voorschoten, een ploeg met uitschieters naar boven en naar onderen met veel doelpunten.

Overige 26 nov. 2022 11:44

Fietsers gewond bij ongeval Floraweg

Bij een aanrijding tussen twee fietsers zijn zaterdagochtend twee fietsers gewond geraakt. Het ongeval gebeurde op de Floraweg in Roelofarendsveen.

Overige 25 nov. 2022 21:45

Traumahelikopter landt voor gevallen fietser

Vrijdagavond werden de hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, opgeroepen voor een eenzijdig ongeval op de Stationsstraat in Roelofarendsveen. Ter plaatse bleek een fietser te zijn gevallen.

Verkeer en vervoer 25 nov. 2022 13:59

ValOpShop komt naar het Sportpad in Roelofarendsveen

Fietsen in het donker zonder licht? De kans op een ongeluk schiet omhoog. Veel fietsers staan er niet bij stil en wagen zich op goed geluk in het verkeer. Op woensdag 30 november 2022 komt wethouder Dolf Kistemaker kijken of hij voldoende opvalt in het donker. Dan staat de ValOpShop op het Sportpad in Roelofarendsveen.

Overige 23 nov. 2022 12:38

Hans Klok opent Veense barbershop

Sinds begin oktober is First Trim Barbershop gevestigd aan het Noordeinde in Roelofarendsveen. Afgelopen zaterdag was de officiële opening. Die werd verricht door niemand minder dan de wereldberoemde illusionist Hans Klok.