Vakantiepark Dormio in Leimuiden krijgt wellicht toch de gewenste andere route

Waar je volgens de eerste plannen nog via de Westerdijk naar vakantiepark Dormio zou rijden, zal dat waarschijnlijk toch een andere route worden. De reden hiervan is om de overlast voor de bewoners van de huidige route, namelijk de Westerdijk, weg te nemen. 

In 2021 zal het vakantiepark weer geopend worden. Het plan is om in 2021 op het terrein van voormalige betonfabriek Struyk Verwo & Boot Beton een vakantiepark te realiseren met 60 tot 100 voorzieningen.

Echter was het idee op het begin om de vakantiegangers via de Westerdijk naar het park te leiden. Bewoners van die dijk waren het daar niet mee eens, omdat zij vreesden voor veel verkeer op de smalle, doodlopende dijk. Daarom werd er een petitie gehouden.

Waar eerder werd aangegeven dat het niet mogelijk was om een nieuwe weg aan te leggen, blijkt dat nu anders te zijn. Een alternatieve weg naar het park wordt momenteel onderzocht. 

Dorpsraad Leimuiden eerder over de polders: ‘’Voor de lange termijn denkt de dorpsraad dat we de landschappelijke polders rondom Leimuiden alleen kunnen behouden als het belang daarvan ook groot genoeg is. Het moet mooi blijven en we moeten genoeg mensen hebben die dat ook vinden. Recreatie en toerisme zijn belangrijke jonge “industrieën” die daaraan bij kunnen dragen. Als er voor meer mensen iets moois te beleven valt in de polder vormt dat ook een groter belang en meer kracht om te zorgen dat de polders niet worden volgebouwd met grote bedrijfsgebouwen.’’


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.