Veiligheidsregio en gemeente: “Vier Sinterklaas in kleine kring of met het gezin”

Zaterdag 5 december is het zover, dan staat pakjesavond voor de deur. Een geliefde feestdag onder veel Nederlanders. De veiligheidsregio en gemeente roepen op om Sinterklaas in kleine kring of met het gezin te vieren in verband met de huidige situatie rondom corona. 

De feestdagen zien er dit jaar anders uit, ook Sinterklaas. Wat wel en niet mag, hangt af van de geldende coronamaatregelen. Op dit moment houdt dat in dat het dringende advies is om Sinterklaas in een klein gezelschap of met het eigen gezin te vieren.

Hierbij wordt dringend verzocht om rekening te houden met het maximaal aantal volwassenen. Thuis, in de tuin of op het balkon geldt een maximum van 1 groep van maximaal drie personen. Het is belangrijk om ook de 1,5 meter afstand te bewaren om de kans op besmetting zo klein mogelijk te houden. Indien een samenkomst leidt tot overlast of een gevaar vormt voor de publieke gezondheid, kan er gehandhaafd worden.

Zowel Veiligheidsregio Hollands Midden als de gemeente Kaag en Braassem roepen op om Sinterklaas dit jaar in een klein gezelschap te vieren. ‘’Dit jaar vieren we het Sinterklaasfeest in kleine kring of met ‘t gezin. Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle’’, aldus gemeente Kaag en Braassem.


Meer nieuws

Sport 31 jul. 2021 09:09

Heemskerk zwemt laatste olympische race

Femke Heemskerk heeft afgelopen nacht in Tokyo haar laatste olympische wedstrijd gezwommen. In de finale van de 4x100 meter wisselslag voor gemengde teams eindigde ze met Kira Toussaint (rug), Arno Kamminga (school), Nyls Korstanje (vlinder) op de zesde plaats.

Advertorial Voor Kinderen 30 jul. 2021 13:57

Rekenen en probleemoplossend vermogen bij kinderen – De Praktijk4Kids helpt

Probleemoplossend vermogen gaat om het herkennen van een probleem, vaardigheden hebben om met problemen om te gaan, vaardigheden hebben om oplossingen te bedenken en uiteindelijk het kiezen van de beste oplossing. Probleemoplossend vermogen speelt een belangrijke rol bij het rekenen. Stagiaire bij De Praktijk4Kids, Mirjam van Zanten, heeft hier onderzoek naar gedaan in het kader van haar afstuderen aan de Universiteit van Utrecht.

Sport 30 jul. 2021 04:08

Heemskerk 6e in eerste individuele olympische finale

Het is Femke Heemskerk niet gelukt haar eerste olympische individuele medaille te halen. De Roelofarendsveense werd 6e op de 100 meter vrije slag. Toch kan ze terugkijken op een uitstekende finale.

Politie 29 jul. 2021 14:50

34 bekeuringen uitgeschreven tijdens verkeerscontroles op N207

Wekelijks controleert het Team Verkeer van de politie in Noord-Holland in het kader van het project Hotspot op een plaats in de regio waar in verhouding veel ernstige aanrijdingen plaatsvinden of verkeersgevaarlijke situaties ontstaan. Dit keer was het de beurt aan de N207.