Archieffoto

Veiligheidsregio en gemeente: “Vier Sinterklaas in kleine kring of met het gezin”

Zaterdag 5 december is het zover, dan staat pakjesavond voor de deur. Een geliefde feestdag onder veel Nederlanders. De veiligheidsregio en gemeente roepen op om Sinterklaas in kleine kring of met het gezin te vieren in verband met de huidige situatie rondom corona. 

De feestdagen zien er dit jaar anders uit, ook Sinterklaas. Wat wel en niet mag, hangt af van de geldende coronamaatregelen. Op dit moment houdt dat in dat het dringende advies is om Sinterklaas in een klein gezelschap of met het eigen gezin te vieren.

Hierbij wordt dringend verzocht om rekening te houden met het maximaal aantal volwassenen. Thuis, in de tuin of op het balkon geldt een maximum van 1 groep van maximaal drie personen. Het is belangrijk om ook de 1,5 meter afstand te bewaren om de kans op besmetting zo klein mogelijk te houden. Indien een samenkomst leidt tot overlast of een gevaar vormt voor de publieke gezondheid, kan er gehandhaafd worden.

Zowel Veiligheidsregio Hollands Midden als de gemeente Kaag en Braassem roepen op om Sinterklaas dit jaar in een klein gezelschap te vieren. ‘’Dit jaar vieren we het Sinterklaasfeest in kleine kring of met ‘t gezin. Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle’’, aldus gemeente Kaag en Braassem.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.