Josh Walet

Veiling kerk Hoogmade uitgesteld

Er zou een grote veiling komen om zo geld in te zamelen voor de bouw van de Onze-Lieve-Vrouw-Geboortekerk in Hoogmade, die op maandag 4 november afbrandde. De veiling is nu uitgesteld van maart naar september.

De uitstel van de veiling heeft te maken met het feit dat er nog veel onduidelijk is over de bouwtechnische staat van de kerk. De grote brand heeft een groot gedeelte van de kerk verwoest. Het herbouwen van de kerk zal miljoenen euro’s gaan kosten. Met de veiling zouden er etentjes, kunstwerken van koper en rondvluchten worden geveild. Omdat de kerk niet betreden mag worden door de onveilige kerkmuren, wordt de veiling uitgesteld. Het stabiliseren van de muren begint naar verwachting in februari. Pas daarna kan de totale schade in kaart worden gebracht en wordt er meer bekend over de toekomst van de kerk.


Meer nieuws

Opinie vandaag 14:42

Lezing van boer Arwin Bos op 5 maart

Waar Arwin Bos begon als advocaat, is hij nu bezig met het voortzetten van zijn (voor)ouders’ akkerbouwbedrijf. Op 5 maart houdt hij om 20:00 uur in Dorpsleerhuis Woubrugge een lezing over de ethische en morele druk die boeren ervaren. 

Advertorial Pers vandaag 10:56

Ledgnd adviseert en begeleidt bij de overstap naar ledverlichting

Producenten in de glastuinbouw die overwegen om over te stappen op ledverlichting kunnen vanaf nu terecht bij Ledgnd. Oprichters Joris Elstgeest, Matthea Rijneker en Richard en Ramón van de Vrie hebben hun opgedane ervaring in respectievelijk de glastuinbouw en de verlichtingsbranche gebundeld en vertaald in een praktische werkwijze die leidt tot de best passende led-oplossing voor ieder bedrijf.