Pixabay

Veranderde aanbiedtijden voor afval gedurende de zomerperiode

De Nederlandse zomers worden steeds warmer. Om te zorgen dat werknemers klaar zijn voor de piek van de hitte wijzigt Cyclus van maandag 11 juli tot vrijdag 30 september de aanbiedtijden voor afval.

Bij temperaturen van 27 graden of hoger starten de medewerkers van de afvalinzameling om 07:00 uur in plaats van 08:00 uur. De warme temperaturen zijn echter niet heel voorspelbaar en het is lastig om ruim van tevoren aan te geven wanneer het hitteprotocol in gang gezet gaat worden.

Cyclus vraagt inwoners van de regio daarom in de gehele periode van 11 juli tot 30 september de containers en de PMD-zakken uiterlijk om 06:30 aan te bieden op de dag van inzameling. Vanaf wanneer inwoners hun minicontainer en PMD-zakken aan mogen bieden verschilt per gemeente. Bekijk hiervoor de aanbiedregels in de digitale afvalkalender via www.cyclusnv.nl/afvalkalender.

Met dit initiatief hoopt Cyclus te zorgen voor betere arbeidsomstandigheden voor de medewerkers. De komende jaren zal dit initiatief doorgevoerd worden van begin juni tot en met eind september.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.