Ingezonden

Vereniging Natuur- en Landschapsbeheer ’t Eerste stuk en gemeente Kaag en Braassem leggen samenwerking vast.

Op zaterdag 11 juni 2022 leggen de Vereniging Natuur- en Landschapsbeheer ’t Eerste Stuk uit Nieuwe Wetering en de gemeente Kaag en Braassem hun samenwerking vast. Zij zetten dan hun handtekeningen onder een overeenkomst voor het stuk grond dat de vereniging al enkele decennia voor de gemeente beheert en onderhoudt.

Petra van der Wereld en Frans Jansen zetten hun handtekening onder de overeenkomst aan de Achterweg in Nieuwe Wetering. Petra doet dit in haar rol  als portefeuillehouder maatschappelijk vastgoed namens het college van burgemeester en wethouders. En Frans vanuit zijn voorzittersrol van de vereniging.

De vereniging werd in 1997 opgericht. Zij ontving van de gemeente Alkemade een stuk grond in gebruik waarop in 1992 een nieuw landschapselement was aangelegd. Dit betrof een compensatie voor de ontwikkeling van het Derde Tuinbouwgebied in Nieuwe Wetering De gemeente betaalt deze vereniging sindsdien een jaarlijkse beheervergoeding. Eén en ander was echter nog niet formeel geregeld.

Wethouder Petra van der Wereld: “Het is fijn dat deze vruchtbare samenwerking nu dan ook officieel wordt vastgelegd. Ik ga ervanuit dat we nog jaren goed met elkaar blijven samenwerken.”


Meer nieuws

Sport gisteren 12:47

EMM'21 komt goed weg in Voorschoten

Afgelopen zaterdag de wedstrijd in- en tegen Voorschoten, een ploeg met uitschieters naar boven en naar onderen met veel doelpunten.

Overige 26 nov. 2022 11:44

Fietsers gewond bij ongeval Floraweg

Bij een aanrijding tussen twee fietsers zijn zaterdagochtend twee fietsers gewond geraakt. Het ongeval gebeurde op de Floraweg in Roelofarendsveen.

Overige 25 nov. 2022 21:45

Traumahelikopter landt voor gevallen fietser

Vrijdagavond werden de hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, opgeroepen voor een eenzijdig ongeval op de Stationsstraat in Roelofarendsveen. Ter plaatse bleek een fietser te zijn gevallen.

Verkeer en vervoer 25 nov. 2022 13:59

ValOpShop komt naar het Sportpad in Roelofarendsveen

Fietsen in het donker zonder licht? De kans op een ongeluk schiet omhoog. Veel fietsers staan er niet bij stil en wagen zich op goed geluk in het verkeer. Op woensdag 30 november 2022 komt wethouder Dolf Kistemaker kijken of hij voldoende opvalt in het donker. Dan staat de ValOpShop op het Sportpad in Roelofarendsveen.

Overige 23 nov. 2022 12:38

Hans Klok opent Veense barbershop

Sinds begin oktober is First Trim Barbershop gevestigd aan het Noordeinde in Roelofarendsveen. Afgelopen zaterdag was de officiële opening. Die werd verricht door niemand minder dan de wereldberoemde illusionist Hans Klok.