Vereniging Opslag Leimuiden: een plek voor vier verenigingen

Wat doe je als vier verenigingen een plek zoeken? Een plek delen! Zwembad de Kleine Oase, stichting Sinterklaas, het Oranje comité en muziekvereniging Mavileo gaan dit plan realiseren.

Zo zat het Oranje Comité voorheen in het Maas en Kroon gebouw, dat nu gesloopt is; Sinterklaas en zijn Pieten en muziekvereniging Maliveo hebben hun spullen verdeeld over de regio. Allen zijn op zoek naar een opslagruimte en zwembad de Kleine Oase kan deze plek bieden.

‘’Heel mooi dat het zo allemaal samen kan. Ze noemen het ook wel ‘de kracht in de kleine kernen’. Als gemeenschap elkaar versterken en aanvullen. Je kan samen veel meer bereiken dan alleen.’’

Het gebouw is er alleen nog niet, deze moet eerst gefinancierd worden. ‘’Bestuurslid van technische zaken Kleine Oase Jaap Tanis heeft het gebouw getekend.’’ Samen met wat connecties werden de koppen bij elkaar gestoken. Er waren sponsors nodig.

‘’En dat is gelukt!’’ De grootste sponsoring komt van Fonds Alphen en omstreken, Leefomgeving Schiphol en de Rabobank maar ook de grote loterij die door de vier verenigingen is georganiseerd . Maar ook vrijwilligers zijn nodig. ‘’Zonder vrijwilligers geen vereniging.’’

Het gebouw zal naar verwachting geopend worden tijdens de opening van het zwembad in mei.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.