Dennis

Verkoop hoogbouw St. Ignatiusschool

De hoogbouw van de voormalige St. Ignatiusschool gaat in de verkoop. Vanaf vrijdag 20 november kunnen inwoners, organisaties en bedrijven uit Kaag en Braassem het verkoopdocument opvragen. De gemeente roept hen op een voorstel voor aankoop te doen waarin zij een bieding doen en een plan van aanpak opnemen.

Laag- en hoogbouw St. Ignatiusschool

De gemeente en muziekvereniging Liefde voor Harmonie voeren afrondende gesprekken over overname van de laagbouw van de voormalige St. Ignatiusschool.

Wethouder Petra van der Wereld: “Ik ben blij met de voortgang en dat wij de laagbouw straks daadwerkelijk aan Liefde voor de Harmonie kunnen overdragen, zodat zij dan echt een eigen muziekgebouw hebben. Ik kijk uit naar het moment van overdragen van de eigenaarssleutel.”

Met deze stap kan de laagbouw van de voormalige St. Ignatiusschool van de hoogbouw gesplitst worden. En kan de gemeente kijken naar een andere bestemming voor de hoogbouw.

Oproep aan inwoners, organisaties en bedrijven

Er leven vele ideeën in onze gemeente om iets met de hoogbouw te gaan doen. ''Dit is het moment waarop inwoners, organisaties en bedrijven uit Kaag en Braassem met een goed plan en een goed bod naar ons toe kunnen komen. We horen graag van u!'' Aldus de gemeente.

''Wij roepen inwoners, organisaties en bedrijven uit Kaag en Braassem op om een voorstel voor aankoop in te dienen. In dat voorstel zien we dan graag een bieding en een plan van aanpak. In het plan van aanpak moet een omschrijving komen van de beoogde invulling van de hoogbouw. Het gaat dan om de functie die het gebouw krijgt en of die aansluit bij maatschappelijke ambities of opgaves van de gemeente. Maar ook hoe dit past in de omgeving. Daarnaast moeten de wijze waarop omgegaan wordt met het herkenbare uiterlijk van het gebouw en geplande duurzaamheidsmaatregelen genoemd worden.''

Meer informatie?

Vanaf vrijdag 20 november is het verkoopdocument beschikbaar. Daarin staat meer informatie over de hoogbouw van de voormalige St. Ignatiusschool, waaraan een inschrijving moet voldoen en hoe deze wordt beoordeeld.

U kunt dit verkoopdocument opvragen bij Richard van der Helm via rvanderhelm@kaagenbraassem.nl. Let op: de inschrijving sluit op 4 januari.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.