Dennis

Verkoop hoogbouw voormalige St. Ignatiusschool

Vanaf 20 november 2020 konden inwoners, organisaties en bedrijven het verkoopdocument opvragen en een voorstel voor aankoop doen. De inschrijvingstermijn sloot op 18 januari 2021 en heeft geresulteerd in acht inschrijvingen van zeven verschillende partijen. De best scorende inschrijving is van Johlex Bouw.

Laag- en hoogbouw St. Ignatiusschool

 
Wij zijn inmiddels in een ver gevorderd stadium met het overdragen van de laagbouw aan Liefde voor Harmonie. De verenigingen die in de hoogbouw gevestigd waren, hebben ondertussen een nieuw onderkomen gevonden. Het college heeft om die reden op 17 november 2020 besloten definitief tot verkoop van de hoogbouw over te gaan.
Inwoners en bedrijven zijn via verschillende kanalen opgeroepen om zich in te schrijven middels een verkoopdocument. Dit heeft geresulteerd in acht inschrijvingen van zeven verschillende partijen.
 

Johlex Bouw

 
De best scorende inschrijving is van Johlex Bouw. Zij hebben het plan om de hoogbouw te verbouwen tot zes starterswoningen en daarbij het bestaande gebouw te verduurzamen en waar mogelijk de uitstraling van het gebouw te versterken. Ook het parkeerterrein willen zij behouden, wat perspectief biedt om goede afspraken te maken met Liefde voor Harmonie.

Meer nieuws

Algemeen gisteren 17:25

Echtpaar Van Ruiten vandaag 60 jaar getrouwd

Het echtpaar Van Ruiten uit Roelofarendsveen is vandaag 60 jaar getrouwd. Burgemeester Marina Van der Velde bracht een bezoekje aan dit zeer actieve stel dat nog steeds veel en ver fietst. ‘’Wat een prachtig moment!’’

Gemeente gisteren 15:11

Inzameldata oud papier maart

Vanaf augustus 2020 haalt Cyclus het oud papier op. De inzameldatum voor oud papier is zaterdag. De eerstvolgende inzameldatum voor het westen van de gemeente is 6 maart. In het oosten wordt het oud papier op 27 maart opgehaald.

Gemeente gisteren 13:36

Gemeente Kaag en Braassem geeft geen gehoor aan bezwaar huisvesting Kalmoeslaan

De gemeente Kaag en Braassem heeft eind februari twee woningen gereserveerd voor twee personen met een levensstijl die niet thuishoort in een woonwijk. Volgens omwonenden van de Kalmoeslaan in Rijnsaterwoude is de locatie te druk voor de twee individuen die juist in een prikkelarme omgeving moeten wonen. Uit de onlinebijeenkomst van donderdag 25 februari bleek de gemeente geen gehoor te geven aan het bezwaar van de omwonenden.

Cultuur 28 feb. 2021 11:48

Geen VGV '21

De aanhoudende pandemie heeft Splotsz doen besluiten ook dit jaar geen Veen Gaat Vreemd te vieren. Net als vorig jaar zal er ook dit jaar dus stil blijven in De Veen tijdens het paasweekeind.