Dennis

Vervolg participatietraject Braassemboulevard online

In januari en februari 2020 waren de eerste bewonersbijeenkomsten over de Braassemboulevard in Roelofarendsveen. Een derde avond organiseren voor het participatietraject Braassemboulevard was in de afgelopen maanden niet haalbaar. Daarom gaat dit deel van het traject digitaal plaatsvinden.

Zo komt de gemeente samen tot een afronding van het participatietraject over intensiever recreëren langs het Braassemermeer.
 
Op dinsdagavond 3 november om 19:30 uur wordt een online bijeenkomst gehouden. Bekijk voor meer informatie over het project en de link voor de online bijeenkomst de website: http://www.kaagenbraassem.nl/braassemboulevard

Twee scenario’s

Uit de eerste twee bijeenkomsten zijn twee scenario’s gekomen: gespreid recreëren en geconcentreerd recreëren. Bij het model ‘gespreid recreëren’ wordt de mogelijkheid omschreven om zwemsteigers, uitkijkpunten en speelplekken langs de gehele strook vanaf het haventje met sluis tot aan het einde van de Galgekade te realiseren.  Bij het model ‘geconcentreerd recreëren’ worden de meeste recreatieve elementen rondom de toekomstige nieuwe sluis mogelijk gemaakt. Deze scenario’s zijn geen 1-op-1 bouwplannen. Dit participatietraject leidt tot een richtlijn waarlangs de gemeente initiatieven op het gebied van recreatie en toerisme kan toetsen en beoordelen.

De afgelopen zomer heeft, meer dan ooit, laten zien dat inwoners en bezoekers onze gemeente te voet, te fiets en per boot goed weet te vinden. In beide scenario’s van de Braassemboulevard vormen deze drie samen met kleinschalige horeca en evenementen de basis. Dit tegen de achtergrond van de realisatie van de woningen in het Braassemerland.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.