Dennis

Vervolg participatietraject Braassemboulevard online

In januari en februari 2020 waren de eerste bewonersbijeenkomsten over de Braassemboulevard in Roelofarendsveen. Een derde avond organiseren voor het participatietraject Braassemboulevard was in de afgelopen maanden niet haalbaar. Daarom gaat dit deel van het traject digitaal plaatsvinden.

Zo komt de gemeente samen tot een afronding van het participatietraject over intensiever recreëren langs het Braassemermeer.
 
Op dinsdagavond 3 november om 19:30 uur wordt een online bijeenkomst gehouden. Bekijk voor meer informatie over het project en de link voor de online bijeenkomst de website: http://www.kaagenbraassem.nl/braassemboulevard

Twee scenario’s

Uit de eerste twee bijeenkomsten zijn twee scenario’s gekomen: gespreid recreëren en geconcentreerd recreëren. Bij het model ‘gespreid recreëren’ wordt de mogelijkheid omschreven om zwemsteigers, uitkijkpunten en speelplekken langs de gehele strook vanaf het haventje met sluis tot aan het einde van de Galgekade te realiseren.  Bij het model ‘geconcentreerd recreëren’ worden de meeste recreatieve elementen rondom de toekomstige nieuwe sluis mogelijk gemaakt. Deze scenario’s zijn geen 1-op-1 bouwplannen. Dit participatietraject leidt tot een richtlijn waarlangs de gemeente initiatieven op het gebied van recreatie en toerisme kan toetsen en beoordelen.

De afgelopen zomer heeft, meer dan ooit, laten zien dat inwoners en bezoekers onze gemeente te voet, te fiets en per boot goed weet te vinden. In beide scenario’s van de Braassemboulevard vormen deze drie samen met kleinschalige horeca en evenementen de basis. Dit tegen de achtergrond van de realisatie van de woningen in het Braassemerland.


Meer nieuws

Verkeer en vervoer gisteren 16:46

Gemeente gaat preventief strooien

De gemeente heeft besloten vandaag voor het eerst dit winterseizoen preventief te gaan strooien.

Politie gisteren 15:40

Verkeerscontrole leidt naar vreemdeling

Bij een verkeerscontrole vrijdagmiddag op de N207 bij Leimuiden heeft de politie een 48-jarige Dominicaanse man aangehouden. Bij de controle gaf de man een vals rijbewijs.

Natuur en recreatie gisteren 10:39

De Tulpenroute groeit verder

Het team achter de Tulpenroute in Roelofarendsveen bouwt gestaag door aan de inmiddels regionaal bekende vaarroute met historische verhalen en kunstfoto’s. Zo werden recent twee extra kassen beplakt met levensgrote kunstfoto’s en wordt er achter de schermen hard gewerkt aan een Tulpenroute fietsvariant. Daarnaast zijn de huidige en toekomstige activiteiten ondergebracht in Stichting Tulpenroute, onder meer om de continuïteit ervan te kunnen waarborgen.

Evenementen 28 nov. 2020 10:39

Luid Kaag & Braassem 2020 gaat online

Laten we het erop houden dan 2020 een anders dan anders jaar was. Ja, de politiek heeft gewoon zijn werk weer gedaan (of niet!), inwoners hebben weer bijzondere verhalen om te vertellen gehad of hebben uitzonderlijke acties ondernomen. Maar toch was er iets wat echt anders was. Namelijk Oude Wetering en Roelofarendsveen zijn een stapje dichterbij gekomen met de E.M.M. fusie.