Dennis

Veteranenboek Kaag en Braassem – een stukje lokale geschiedenis

Door de coronacrisis zijn zo goed als alle veteranenactiviteiten afgelast. Toch vond er gisteren, op woensdag 24 juni, een bijzondere gebeurtenis plaats voor de veteranen.

Op woensdag 24 juni nam Inspecteur Generaal der Krijgsmacht Frank van Sprang het eerste exemplaar van het Veteranenboek Kaag en Braassem in ontvangst. De IGK heeft zelf, middels een voorwoord in het boek, een waardevolle bijdrage geleverd aan de totstandkoming van dit Veteranenboek. Ook burgemeester Marina van der Velde van de gemeente Kaag en Braassem was aanwezig en mocht een exemplaar ontvangen. Ook de 29 deelnemende veteranen, die in het boek staan, kregen de mogelijkheid om een gratis exemplaar van het Veteranenboek Kaag en Braassem op te halen.

Voor de totstandkoming van het Veteranenboek Kaag en Braassem werden 29 veteranen, afkomstig uit of wonend in Kaag en Braassem, geïnterviewd over hun ervaringen als militair in de periode van 1940 tot aan de huidige missies naar Mali. Auteur Joep Derksen: ‘’De 26 mannen en drie vrouwen praten openhartig over hun ervaringen en gevoelens en in het boek zelf staan veel van hun eigen foto's uit hun eigen missies.’’

Dit boek is geschreven door de Stichting Zinsnede om deze waardevolle verhalen - een stukje lokale geschiedenis - voor altijd te behouden.   Auteur Joep Derksen heeft de veteranen geïnterviewd. De realisatie van het Veteranenboek Kaag en Braassem is mede mogelijk gemaakt dankzij een donatie door Fonds Alphen e.o.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.