Gemeente Kaag en Braassem

Vijf lokale kunstenaars maken portret van burgemeester tijdens ‘Sterren op de Hoek’

Begin november neemt burgemeester Marina van der Velde-Menting na ruim 11 jaar afscheid als burgemeester van onze gemeente. Dat laat de gemeente natuurlijk niet onopgemerkt voorbijgaan. En daar zijn ze vandaag al mee gestart.

In samenwerking met ‘Wij Presenteert’ organiseert de gemeente ‘Sterren op de Hoek’, de lokale versie van het bekende TV-programma ‘Sterren op het doek’. Vijf geselecteerde kunstenaars uit Kaag en Braassem gaan een portret maken van de burgemeester. Waarom dan de naam 'Sterren op de Hoek'? Vroeger gingen mensen naar het gemeentehuis onder het mom; “ik ga even naar De Hoek’. Om een paspoort aan te vragen, om een kind aan te geven. Vandaar de versie met de naam ‘Sterren op de Hoek’.

De kunstenaars

De deelnemende kunstenaars zijn:

  • Lars van der Geest uit Oud Ade (16 jaar, tekenaar)
  • Anne Julia uit Roelofarendsveen, oud deelnemer aan Sterren op het doek in 2011. Meer info over Anne Julia op www.annejulia.nl
  • Anja Spooner-Dekker uit Leimuiden. Meer info over Anja op www.artanja.nl
  • Ton Hendriks uit Rijnsaterwoude. Meer info over Ton op www.tonhendriksart.nl
  • René Koek uit Roelofarendsveen. Amateurschilder met voorkeur voor portretten in olieverf.

Op vrijdag 20 augustus werd 'Sterren op de Hoek' georganiseerd. In de raadszaal hebben de kunstenaars hun eerste schetsen en penseelstreken gemaakt, terwijl de burgemeester poseerde. Tijdens het poseren werd zij geïnterviewd door de presentator van de middag, Ed van Berkel. De burgemeester, voor wie het een verrassing was, vindt het project fantastisch. "Het geeft aan dat jullie wel een beetje van me houden." Ze had niet verwacht dat dit haar ten deel zou vallen en vindt het spannend wat er uit zal komen omdat iedere kunstenaar haar anders ziet.

Vervolg

Tijdens het creatieve proces worden de kunstenaars allemaal nog een keer thuis bezocht. Daar maakt Studio Kaag en Braassem een reportage van. Uiteindelijk is er een slotsessie, waarop de burgemeester de portretten mag onthullen en haar favoriete portret mag kiezen. De datum van die slotbijeenkomst maaakt de gemeente op een later moment bekend.

Met onderstaande foto's krijg je een indruk van 'Sterren op de Hoek'. Foto's: Dennis

sterren op de hoek 1.jpeg

sterren op de hoek 2.jpeg

sterren op de hoek 3.jpeg


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.