Dennis

Violenactie Dorpskerk Woubrugge toch nog een succes

Ieder jaar vindt de actie plaats waar de Dorpskerk in Woubrugge met violen langs de deuren gaat. Vanwege het coronavirus kon er niet langs de huizen worden gegaan, maar kwamen de mensen naar de violen toe.

Vijf jaar geleden begon de violenactie, met als doel geld binnenhalen voor de restauratie van de kerk. Dit was zo'n succes, dat ze ermee doorgegaan zijn. Zo ook dit jaar: ‘’Dankzij u en een heerlijk zonnetje is het overgrote deel van de violen toch rond de tuintjes terechtgekomen. De mensen kwamen rond 09:00 uur direct en fietstassen en kofferbakken vol gingen richting tuin, buren, familie en elders in het land. De aanvoer kon het maar net bijhouden.’’

De Dorpskerk heeft daarnaast, om alle bewoners van de Hussonhoek en Woudsoord te verrassen, een pot violen voor de deur te gezet met een bemoedigende kaart. Deze werden door het personeel in ontvangst genomen.

Het restant van de violen staat momenteel bij de Boerderijwinkel van de familie van Rijn aan de Kruisweg (links onderaan de brug). Wil jij ook een pot violen? Dan kun je deze dus nog aanschaffen.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 13:01

Best gelezen berichten van vorige week

Geen week is hetzelfde in de gemeente Kaag en Braassem. Wat gebeurde er allemaal vorige week? En welke berichten van de afgelopen week vonden jullie het meest interessant?

Algemeen vandaag 11:39

Fraudeurs actief op WhatsApp

Er zijn fraudeurs actief op WhatsApp. Door zich voor te doen als een familielid in financiële nood proberen ze iemand geld af te troggelen. De politie waarschuwt voor deze oplichters.

Advertorial Blog Coronacrisis in Kaag en Braassem vandaag 11:03

''Ik beloof dat ik nooit meer ga klagen dat ik het druk heb''

Yoney Verschuur van Verschuur Watertransport schreef een blog over de coronacrisis. ''Wat juist dé start van ons seizoen had moeten worden, is door de coronacrisis vrijwel stopgezet.''

Coronacrisis in Kaag en Braassem vandaag 09:11

Tuinieren in de coronacrisis

We krijgen het advies om onze mentale gezondheid op peil te houden door te sporten en te bewegen. Maar hoe? Volkstuinders geven je de tip: ga de tuin in!

Calamiteiten gisteren 10:56

Getuigen gezocht inbraak Van Ruiten

Afgelopen vrijdag is er rond 20.00u ingebroken bij Van Ruiten Foodpack aan het Veenderveld in Roelofarendsveen. De politie is op zoek naar getuigen.

Coronacrisis in Kaag en Braassem 28 mrt. 2020 16:50

Zesde coronabesmetting in Kaag en Braassem

Het RIVM heeft bekend gemaakt dat de zesde coronabesmetting officieel is vastgesteld in de gemeente Kaag en Braassem.