Dennis

Violenactie Dorpskerk Woubrugge toch nog een succes

Ieder jaar vindt de actie plaats waar de Dorpskerk in Woubrugge met violen langs de deuren gaat. Vanwege het coronavirus kon er niet langs de huizen worden gegaan, maar kwamen de mensen naar de violen toe.

Vijf jaar geleden begon de violenactie, met als doel geld binnenhalen voor de restauratie van de kerk. Dit was zo'n succes, dat ze ermee doorgegaan zijn. Zo ook dit jaar: ‘’Dankzij u en een heerlijk zonnetje is het overgrote deel van de violen toch rond de tuintjes terechtgekomen. De mensen kwamen rond 09:00 uur direct en fietstassen en kofferbakken vol gingen richting tuin, buren, familie en elders in het land. De aanvoer kon het maar net bijhouden.’’

De Dorpskerk heeft daarnaast, om alle bewoners van de Hussonhoek en Woudsoord te verrassen, een pot violen voor de deur te gezet met een bemoedigende kaart. Deze werden door het personeel in ontvangst genomen.

Het restant van de violen staat momenteel bij de Boerderijwinkel van de familie van Rijn aan de Kruisweg (links onderaan de brug). Wil jij ook een pot violen? Dan kun je deze dus nog aanschaffen.


Meer nieuws

Horeca gisteren 15:55

Alphens Restaurantweek: laat je verrassen bij De Dyck

De Alphens Restaurantweek gaat weer van start. Van donderdag 20 tot en met zondag 30 augustus kun je genieten van de lekkerste meergangen menu’s, speciaal samengesteld voor de restaurantweek. Iedere dag zetten we een restaurant in de schijnwerpers. Vandaag de beurt aan restaurant De Dyck!

Coronacrisis in Kaag en Braassem gisteren 13:08

Foutieve coronadashboards in omloop

Er zijn steeds meer dashboards te vinden die cijfers en clusters van het coronavirus bijhouden. GGD Hollands Midden heeft moeten concluderen dat deze dashboards vaak foutieve informatie bevatten. En dat zorgt voor onrust in gemeenten. 

Advertorial Sport gisteren 10:23

Anouk Ram geeft dansworkshops bij ROAC

4, 11 en 18 september kun je onder leiding van Anouk Ram bij ROAC een gratis dansworkshop volgen. Deze drie weken wordt de Hertogshal in Rijpwetering omgetoverd tot danszaal. 

Coronacrisis in Kaag en Braassem 13 aug. 2020 16:57

‘Lightversie’ van bron- en contactonderzoek door veel nauwe contacten

Personen die besmet zijn met het coronavirus, hebben steeds meer nauwe sociale contacten, zo meldt GGD Hollands Midden. Het nabellen van tientallen contacten kost veel tijd. Daarom zal er in sommige gevallen gekozen worden voor een ‘lightversie’ van het bron- en contactonderzoek.