Dennis

Violenactie Dorpskerk Woubrugge toch nog een succes

Ieder jaar vindt de actie plaats waar de Dorpskerk in Woubrugge met violen langs de deuren gaat. Vanwege het coronavirus kon er niet langs de huizen worden gegaan, maar kwamen de mensen naar de violen toe.

Vijf jaar geleden begon de violenactie, met als doel geld binnenhalen voor de restauratie van de kerk. Dit was zo'n succes, dat ze ermee doorgegaan zijn. Zo ook dit jaar: ‘’Dankzij u en een heerlijk zonnetje is het overgrote deel van de violen toch rond de tuintjes terechtgekomen. De mensen kwamen rond 09:00 uur direct en fietstassen en kofferbakken vol gingen richting tuin, buren, familie en elders in het land. De aanvoer kon het maar net bijhouden.’’

De Dorpskerk heeft daarnaast, om alle bewoners van de Hussonhoek en Woudsoord te verrassen, een pot violen voor de deur te gezet met een bemoedigende kaart. Deze werden door het personeel in ontvangst genomen.

Het restant van de violen staat momenteel bij de Boerderijwinkel van de familie van Rijn aan de Kruisweg (links onderaan de brug). Wil jij ook een pot violen? Dan kun je deze dus nog aanschaffen.


Meer nieuws

Overige gisteren 21:07

Tjonge jonge, wat hebbe wai dit gemist

Vrijdagmiddag was het feest aan de Sotaweg in Roelofarendsveen. Na een jaar van afwezigheid ging het senioren schuurfeest weer los. Een ding was snel duidelijk. De senioren hadden er zin in. 

Voor Kinderen gisteren 18:03

Verrassingstocht

Ook de verrassingstocht was dit jaar anders dan anders. Om te beginnen kreeg je de route niet op papier, maar via een QR code. Ook waren er twee startpunten, namelijk 't Veen eten & drinken en Sportvereniging EMM21.

Overige gisteren 12:13

Zonnige ballonnenoptocht begin van mooie kermisvrijdag

Eén van de optochten die wel door kan gaan was de ballonnenoptocht. Zij het met enige restricties. Zo mochten beide groepen niet bij elkaar uitkomen. Vandaar dat de ene groep op de Leliestraat en de andere op de Gerberastraat eindigde.

Overige gisteren 08:49

Gezellige eerste kermisavond

Donderdagavond om 19.30u opende de deuren van de Veense Kermis 2021. Niet via het tunneltje, alleen via EMM. Zo konden de aanwezigen geteld worden zodat het maximum aantal bezoekers niet overschreden werd.

Natuur en recreatie 16 sep. 2021 13:37

Blauwalg geconstateerd bij Venegat en Kaageiland

Omgevingsdienst Midden Holland geeft een negatief zwemadvies voor Kaageiland vanwege blauwalg. Ook bij Venegat is blauwalg gespot. Hiervoor is een waarschuwing afgegeven.