Dennis

Violenactie Dorpskerk Woubrugge toch nog een succes

Ieder jaar vindt de actie plaats waar de Dorpskerk in Woubrugge met violen langs de deuren gaat. Vanwege het coronavirus kon er niet langs de huizen worden gegaan, maar kwamen de mensen naar de violen toe.

Vijf jaar geleden begon de violenactie, met als doel geld binnenhalen voor de restauratie van de kerk. Dit was zo'n succes, dat ze ermee doorgegaan zijn. Zo ook dit jaar: ‘’Dankzij u en een heerlijk zonnetje is het overgrote deel van de violen toch rond de tuintjes terechtgekomen. De mensen kwamen rond 09:00 uur direct en fietstassen en kofferbakken vol gingen richting tuin, buren, familie en elders in het land. De aanvoer kon het maar net bijhouden.’’

De Dorpskerk heeft daarnaast, om alle bewoners van de Hussonhoek en Woudsoord te verrassen, een pot violen voor de deur te gezet met een bemoedigende kaart. Deze werden door het personeel in ontvangst genomen.

Het restant van de violen staat momenteel bij de Boerderijwinkel van de familie van Rijn aan de Kruisweg (links onderaan de brug). Wil jij ook een pot violen? Dan kun je deze dus nog aanschaffen.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.