VOA doet verder onderzoek naar komst mobiliteitscentrum

Vereniging Ondernemingen Alphen aan den Rijn (VOA) onderzoekt de behoefte naar de komst van een mobiliteitscentrum in Alphen. Omdat uit de response is gebleken dat hier vanuit ondernemers vraag naar is, wordt er nu verder onderzoek gedaan naar de behoefte in Nieuwkoop en Kaag en Braassem. 

Vanuit verschillende hoeken kwam bij het bestuur van de VOA de vraag voor het opstarten van een mobiliteitscentrum in Alphen in verband met de coronacrisis. Zo’n centrum is bedoeld voor bedrijven die momenteel mensen thuis hebben zitten, terwijl er ook bedrijven zijn die nu juist extra personeel nodig hebben. Om te kijken of hier behoefte aan is, heeft de VOA een enquête opgesteld.

De behoefte aan een mobiliteitscentrum blijkt aanwezig bij ondernemers uit Alphen. Dit bleek al uit de eerste resultaten van de enquête. Meer dan 25 bedrijven gaven toen aan hier behoefte aan te hebben. Eenzelfde inventarisatie werd daarom gedaan in Nieuwkoop en Kaag en Braassem. Uit de afgeronde enquête blijkt dat ongeveer 45 ondernemers interesse hebben in de mogelijkheden van een dergelijk centrum. “In de komende weken gaan de VOA, Rijnvicus en de gemeente om deze reden de mogelijkheden tot een vorming van een mobiliteitscentrum voor ondernemers in Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop en Kaag en Braassem, verder verkennen”, aldus de VOA.

Maar hoe ziet zo'n mobiliteitscentrum er dan uit? VOA licht toe: “Heel simpel, een klein team aan mensen met ervaring in arbeidsbemiddeling die vraag en aanbod bij elkaar gaan brengen. Dit doen zij door persoonlijk contact op te nemen met geïnteresseerde bedrijven en de medewerkers om wie het gaat. Dit is echt persoonlijk maatwerk.”


Meer nieuws

Cultuur gisteren 10:51

Het thema van MADE 2020: Pittig!

Als het aan WIJ Presenteert ligt, is er in december weer een kunsttentoonstelling met werk van kunstenaars uit Kaag en Braassem. Het thema van MADE 2020 sluit perfect aan met hoe veel mensen dit jaar ervaren: Pittig!

Overige 10 jul. 2020 14:01

Een chatgesprek helpt u verder

Bij veel verkoopwebsites verschijnt tegenwoordig een chatknop die uitnodigt om bij vragen te chatten. Bij zorg- en welzijnsinstellingen komt dit minder voor. Maar Tom in de buurt heeft wel zo’n chatknop, waar niet een chatbot (computer) achter zit maar wijkcoaches die direct kunnen reageren en inwoners verder kunnen helpen.  

Verkeer en vervoer 10 jul. 2020 12:37

Alkemadelaan in Roelofarendsveen ruim een maand dicht

De Alkemadelaan in Roelofarendsveen gaat van 20 juli tot ongeveer 20 augustus dicht door werkzaamheden om de olieverontreiniging te verhelpen. De bussen zullen tijdelijk via Braassemdreef rijden.