VOA doet verder onderzoek naar komst mobiliteitscentrum

Vereniging Ondernemingen Alphen aan den Rijn (VOA) onderzoekt de behoefte naar de komst van een mobiliteitscentrum in Alphen. Omdat uit de response is gebleken dat hier vanuit ondernemers vraag naar is, wordt er nu verder onderzoek gedaan naar de behoefte in Nieuwkoop en Kaag en Braassem. 

Vanuit verschillende hoeken kwam bij het bestuur van de VOA de vraag voor het opstarten van een mobiliteitscentrum in Alphen in verband met de coronacrisis. Zo’n centrum is bedoeld voor bedrijven die momenteel mensen thuis hebben zitten, terwijl er ook bedrijven zijn die nu juist extra personeel nodig hebben. Om te kijken of hier behoefte aan is, heeft de VOA een enquête opgesteld.

De behoefte aan een mobiliteitscentrum blijkt aanwezig bij ondernemers uit Alphen. Dit bleek al uit de eerste resultaten van de enquête. Meer dan 25 bedrijven gaven toen aan hier behoefte aan te hebben. Eenzelfde inventarisatie werd daarom gedaan in Nieuwkoop en Kaag en Braassem. Uit de afgeronde enquête blijkt dat ongeveer 45 ondernemers interesse hebben in de mogelijkheden van een dergelijk centrum. “In de komende weken gaan de VOA, Rijnvicus en de gemeente om deze reden de mogelijkheden tot een vorming van een mobiliteitscentrum voor ondernemers in Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop en Kaag en Braassem, verder verkennen”, aldus de VOA.

Maar hoe ziet zo'n mobiliteitscentrum er dan uit? VOA licht toe: “Heel simpel, een klein team aan mensen met ervaring in arbeidsbemiddeling die vraag en aanbod bij elkaar gaan brengen. Dit doen zij door persoonlijk contact op te nemen met geïnteresseerde bedrijven en de medewerkers om wie het gaat. Dit is echt persoonlijk maatwerk.”


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.