Volgende stap voor de twintig sociale huurwoningen in Woubrugge

Er worden twintig sociale huurwoningen in Woubrugge gerealiseerd op het ‘Landje van Egmond’. Een aannemer zal het stuk grond aan de Kerkweg bouwrijp gaan maken.

Ondanks bezwaren van omwonenden, waarvan er nog één Kerkwegbewoner in beroep is, wil gemeente Kaag en Braassem door. Reden daarvan is het grote tekort aan woningen.

Voor de personen die nog een bezwaar hebben tegen het plan, geldt dat ze vanaf nu naar een rechter kunnen gaan en een bouwstop kunnen aanvragen. De rechter beslist dan direct over of een bouwstop op zijn plaats is. De gemeente laat weten veel vertrouwen te hebben in een succesvol verloop van de bouw, zonder een bouwtop.

Woondiensten Aarwoude neemt de bouw van de woningen op zich, onder de voorwaarde dat wanneer zij binnen 20 jaar over zouden gaan op verkoop, zij een bedrag van 15% van de getaxeerde marktwaarde moeten betalen aan de gemeente.


Meer nieuws

Cultuur gisteren 10:51

Het thema van MADE 2020: Pittig!

Als het aan WIJ Presenteert ligt, is er in december weer een kunsttentoonstelling met werk van kunstenaars uit Kaag en Braassem. Het thema van MADE 2020 sluit perfect aan met hoe veel mensen dit jaar ervaren: Pittig!

Overige 10 jul. 2020 14:01

Een chatgesprek helpt u verder

Bij veel verkoopwebsites verschijnt tegenwoordig een chatknop die uitnodigt om bij vragen te chatten. Bij zorg- en welzijnsinstellingen komt dit minder voor. Maar Tom in de buurt heeft wel zo’n chatknop, waar niet een chatbot (computer) achter zit maar wijkcoaches die direct kunnen reageren en inwoners verder kunnen helpen.  

Verkeer en vervoer 10 jul. 2020 12:37

Alkemadelaan in Roelofarendsveen ruim een maand dicht

De Alkemadelaan in Roelofarendsveen gaat van 20 juli tot ongeveer 20 augustus dicht door werkzaamheden om de olieverontreiniging te verhelpen. De bussen zullen tijdelijk via Braassemdreef rijden.