Volkstuintjes steeds populairder in coronatijd

Volkstuinen zijn nog nooit zo populair geweest. Zo ziet ook De Veense Volkstuin een toename van het aantal tuinders. ‘’In een volkstuin ben je niet alleen actief en gezond bezig, maar de sociale interactie is ook een belangrijk aspect.’’

De Veense Volkstuin maakt tuinieren toegankelijk voor eenieder. Wat De Veense Volkstuin uniek maakt, is dat het tuinieren plaatsvindt in de kassen. Hier zijn tal van gewassen te vinden: van tomaatjes tot aardbeien. Hier kun je je eigen groente en fruit verbouwen op een biologische manier. De tuinderij die Theo Olyerhoek en Kees Hogenboom met passie onderhouden, stond vroeger te boek als een rozenkwekerij. Het bedrijf is overgaan van vader op zoon en is al drie generaties in de familie. 

De voordelen van een volkstuin 
Actief en gezond bezig zijn is onwijs belangrijk, zeker in deze tijd. Mensen met groene vingers kunnen in een aangename omgeving bezig zijn met tuinieren. ‘’Je handen worden wel vuil, maar die kun je weer wassen’’, aldus Kees Hogenboom. Tijdens het werken in de tuin kom je genoeg mensen tegen met wie je sociale interactie hebt. Het ultieme voordeel is natuurlijk het verbouwen van je eigen gewassen. 

In tijden van corona moet het tuinieren niet onderschat worden volgens Hogenboom. Bedrijvig bezig zijn in de natuur in een fijne omgeving met mensen om je heen doet de mens goed. ‘’Met een kleine inspanning kun je leuke dingen verrichten’’, aldus Kees Hogenboom.

Voor informatie over de De Veense Volkstuin kijk je op https://www.deveensevolkstuin.nl/

 


Meer nieuws

Politie gisteren 14:50

34 bekeuringen uitgeschreven tijdens verkeerscontroles op N207

Wekelijks controleert het Team Verkeer van de politie in Noord-Holland in het kader van het project Hotspot op een plaats in de regio waar in verhouding veel ernstige aanrijdingen plaatsvinden of verkeersgevaarlijke situaties ontstaan. Dit keer was het de beurt aan de N207.

Sport gisteren 11:48

Finaledag Kaag en Braassemcup bij ROAC

Ook dit jaar zal er door voetballend Kaag en Braassem weer gestreden worden om de Kaag en Braassem Cup. De opzet is dit jaar wel anders dan we gewend waren. 

Sport gisteren 07:19

Heemskerk door naar finale

Voor het eerst staat Femke Heemskerk in een individuele olympische finale. De 33-jarige zwemster uit Roelofarendsveen plaatste zich afgelopen nacht met 52,93 seconden als zesde voor de strijd om de medailles op de 100 meter vrije slag. Het was haar op één na beste tijd ooit op die afstand. 

Natuur en recreatie 28 jul. 2021 14:03

Hulp gezocht voor nieuw zwemstrand in Roelofarendsveen/Oude Wetering

Begin dit jaar is er een petitie, georganiseerd door een inwoner uit Roelofarendsveen, gehouden waarin werd opgeroepen om een zwemplek te ontwikkelen. Deze petitie is door 707 inwoners ondertekend. Hieruit heeft het college de conclusie getrokken dat er behoefte is om een nieuwe zwemplek te realiseren die ook geschikt is voor onze jongste inwoners.