Volkstuintjes steeds populairder in coronatijd

Volkstuinen zijn nog nooit zo populair geweest. Zo ziet ook De Veense Volkstuin een toename van het aantal tuinders. ‘’In een volkstuin ben je niet alleen actief en gezond bezig, maar de sociale interactie is ook een belangrijk aspect.’’

De Veense Volkstuin maakt tuinieren toegankelijk voor eenieder. Wat De Veense Volkstuin uniek maakt, is dat het tuinieren plaatsvindt in de kassen. Hier zijn tal van gewassen te vinden: van tomaatjes tot aardbeien. Hier kun je je eigen groente en fruit verbouwen op een biologische manier. De tuinderij die Theo Olyerhoek en Kees Hogenboom met passie onderhouden, stond vroeger te boek als een rozenkwekerij. Het bedrijf is overgaan van vader op zoon en is al drie generaties in de familie. 

De voordelen van een volkstuin 
Actief en gezond bezig zijn is onwijs belangrijk, zeker in deze tijd. Mensen met groene vingers kunnen in een aangename omgeving bezig zijn met tuinieren. ‘’Je handen worden wel vuil, maar die kun je weer wassen’’, aldus Kees Hogenboom. Tijdens het werken in de tuin kom je genoeg mensen tegen met wie je sociale interactie hebt. Het ultieme voordeel is natuurlijk het verbouwen van je eigen gewassen. 

In tijden van corona moet het tuinieren niet onderschat worden volgens Hogenboom. Bedrijvig bezig zijn in de natuur in een fijne omgeving met mensen om je heen doet de mens goed. ‘’Met een kleine inspanning kun je leuke dingen verrichten’’, aldus Kees Hogenboom.

Voor informatie over de De Veense Volkstuin kijk je op https://www.deveensevolkstuin.nl/

 


Meer nieuws

Evenementen vandaag 09:33

Feestweekgevoel in Leimuiden

De oliebollenkraam in Leimuiden is per vandaag geopend. Vandaag en morgen kunnen mensen vanaf 11:00 uur genieten van de Oudhollandse lekkernijen.

Advertorial Voor Kinderen gisteren 15:38

Yvons Springkussenverhuur: hét adres voor het huren van springkussens

Bij Yvons Springkussenverhuur, gevestigd in Rijpwetering, kan je terecht voor het huren van een springkussen, stormbaan of opblaasfiguur. De producten van Yvons Springkussenverhuur zijn perfect voor alle gelegenheden. Alles om jouw feestje compleet te maken!

Calamiteiten gisteren 08:16

Frontale botsing tussen auto en motor op N207

Op woensdagavond, 16 juni, heeft er rond 19.30 uur een ongeval plaatsgevonden op de N207 bij Leimuiden. Bij het ongeval is een spookrijder frontaal op een motorrijder geklapt.

Verkeer en vervoer 16 jun. 2021 18:57

Leimuiderbrug weer in storing

Woensdagavond was het weer eens raak op de Leimuiderbrug. De brug staat in storing.

Politie 16 jun. 2021 14:59

25-jarige bestuurder blijkt onder invloed van alcohol en drugs

In de nacht van dinsdag 15 op woensdag 16 juni op de Herenweg in Leimuiden, viel een bestuurder op om zijn vreemde rijgedrag. De snelheid van de bolide was van dusdanig dat het politieteam van Kaag en Braassem even poolshoogte nam.