Voltige vereniging Baboeschka

Voltige vereniging Baboeschka verhuisd naar De Ripse Ruiters

Jarenlang heeft Voltige Vereniging Baboeschka met veel plezier de trainingen gegeven en wedstrijden georganiseerd bij Hoogenboom Ruitersport. Met de overname van het bedrijf is daaraan een einde gekomen.

Dit betekent echter niet dat V.V.  Baboeschka ook is gestopt. Integendeel, ze zijn springlevend!
De vereniging heeft onderdak gevonden bij Stal De Ripse Ruiters. Daar is een selectie gemaakt van paarden die mogelijk geschikt zijn voor voltige. De meeste paarden van De Ripse Ruiters zijn heel relaxed van karakter, wat na de eerste selectie al een groep van 5 paarden opleverde waarvan er 3 nu in training zijn. Een van de andere paarden bleek letterlijk en figuurlijk een oude rot in het vak en is meteen ingezet voor de lessen voor de allerjongsten.

Ondertussen gaan ook de lessen voor de meer gevorderde voltigeurs gewoon door: een deel van de opleiding van de paarden vindt plaats in de les en dit werkt heel goed. Gelukkig maar, want door de lockdown hebben de voltigeurs al lang genoeg stil gestaan.

Een mooie nieuwe samenwerking is ontstaan en Stal De Ripse Ruiters en V.V. Baboeschka hopen op een lange en fijne tijd samen, waarin heel veel kinderen kunnen genieten van de Voltigesport!

We hebben ook weer ruimte voor nieuwe leden. Ben je minimaal 6 jaar oud en houd je van paarden en bewegen? Dan is deze stoere sport misschien wel iets voor jou! Meer informatie vind je op de website

Voltige vereniging Baboeschka Training


Meer nieuws

Overige vandaag 15:43

Molenfoto wint lunch

KAAG EN BRAASSEM - Kaag en Braassem Promotie schreef in het kader van Mei Molenmaand een fotowedstrijd uit en mocht rekenen op bijna tachtig inzendingen. Samen met vertegenwoordiging van de Rijnlandse Molenstichting werden de foto’s op diverse punten beoordeeld.

Overige vandaag 09:15

OVKB houdt eerste live evenement

Kaag en Braassem, OVKB grijpt de versoepelingen van het kabinet aan om het jaarlijkse langste-dag-evenement live te laten plaatsvinden. Het is het eerste live evenement sinds de fusie van ondernemersverenigingen OVA Kaag en Braassem en OVKB-Oost, een halfjaar geleden.

Sport gisteren 20:25

One en Only marathon op 11 september

De organisatie van Loopvereniging Plantaris’ One en Only gaat er voor. Niet voor anderhalve meter, maar voor maar liefst 42,195 kilometer loopplezier door het VeenStenenTijdperk. Na een jaar afwezigheid zijn de plannen voor de 19e editie, van de populaire estafette-marathon als start van de kermisweek, weer uit de koelkast gehaald.

Voor Kinderen gisteren 12:12

Geen huttenbouw in Rijpwetering en Roelofarendsveen, wel in Leimuiden

Ondanks de versoepelingen gaan een hoop vakantie evenementen ook dit jaar niet door. Zo heeft de VAK Alkemade aangegeven dat de huttenbouw in Rijpwetering en Roelofarendsveen dit jaar niet doorgaat. In Leimuiden wordt dit jaar wel een huttenbouw gehouden. Zij het in een andere vorm en voor het goede doel.

Politie gisteren 10:59

Auto met schade achtergelaten op N207

In de nacht van vrijdag op zaterdag, rond 02.00u trof de politie een zwaar beschadigde auto aan op de busbaan van de N207. Van de inzittende(n) ontbrak elk spoor.

Coronacrisis in Kaag en Braassem 18 jun. 2021 19:46

Bijna terug naar normaal: dit verandert er op 26 juni

Vanaf zaterdag 26 juni kan bijna alles weer op anderhalve meter. Er geldt dan geen maximum aantal meer voor bezoek en groepsvorming, de mondkapjesplicht vervalt deels en op kantoor werken mag weer gedeeltelijk.