ActiVite
Advertorial Gezondheid en welzijn

Voorkom dat je valt, doe de cursus Balans en Beweging

Wist je dat er iedere dag zo'n 280 ouderen op de spoedeisende hulp terechtkomen na een valpartij? Met een beetje oefening en bewustzijn zijn veel van die ongelukken te voorkomen.

Tijdens de valpreventiecursus Balans en Beweging van de ActiVite Ledenorganisatie leer je in vier lessen je conditie, evenwicht en houding te verbeteren. Ook krijg je tips over wat je zelf kunt doen om vallen te voorkomen. Hierdoor sta je stabieler en voel je je veiliger in je eigen omgeving. De cursus start op 17 november en wordt gegeven in De Bron in Alphen aan den Rijn.

Positieve effecten van de cursus Balans en Beweging

  • Steviger op eigen benen staan.
  • Verbeterde conditie en algehele fitheid.
  • Verbeterd evenwicht, bijvoorbeeld bij het opstaan vanuit stoel en bed.
  • Verbeterde houding, bijvoorbeeld bij tillen.

Klik hier voor meer informatie en het aanmeldformulier. 


Meer nieuws

Advertorial Maatschappij 30 nov. 2022 13:09

Vrijwilliger Janny (71): “Voor mijn vrijwilligerswerk ga ik door het vuur”

Al zeven jaar is de 71-jarige Janny werkzaam als vrijwilliger bij Rietveld Alphen aan den Rijn. Rietveld is een zorglocatie van ActiVite, speciaal voor mensen met dementie. En hoewel omgaan met dementie niet altijd even makkelijk is, maken de blije reacties en dankbaarheid van de bewoners dat Janny dit toch al jaren met veel plezier doet.

Sport 28 nov. 2022 12:47

EMM'21 komt goed weg in Voorschoten

Afgelopen zaterdag de wedstrijd in- en tegen Voorschoten, een ploeg met uitschieters naar boven en naar onderen met veel doelpunten.

Overige 26 nov. 2022 11:44

Fietsers gewond bij ongeval Floraweg

Bij een aanrijding tussen twee fietsers zijn zaterdagochtend twee fietsers gewond geraakt. Het ongeval gebeurde op de Floraweg in Roelofarendsveen.