Pixabay

Voorkom stankoverlast van gft-container met deze tips

Stankoverlast door afvalcontainers. Elke zomer is het weer een veelvoorkomend probleem. Vooral de gft-container zorgt voor veel stankoverlast, zeker met de zomerse temperaturen van de afgelopen tijd. Wij geven een aantal tips om de stank te voorkomen.

Met de zomerse temperaturen is het belangrijk om de gft-container goed te onderhouden en om goed om te gaan met het gft-afval. Onder gft verstaan we groenafval, fruitafval, tuinafval en etensresten, wat inwoners van Kaag en Braassem kwijt kunnen in de gft-container of in de ondergrondse gft-containers in de wijk. Van apart ingezameld gft-afval kan compost en groen gas gemaakt worden, daarom is het belangrijk om ook in de zomer afval te blijven scheiden. Wij geven je een aantal tips.

  • Plaats de container in de schaduw. Door de container in de zon te zetten, wordt het afval nog sneller warm. Doordat het gaat broeien, komt het rottingsproces sneller op gang, wat zorgt voor stank.
  • Leg een krant, lege eierdoos of stro op de bodem van de container. Dit zorgt ervoor dat er geen afval aan de bodem blijft plakken. Zo blijft er ook geen afval achter als de kliko wordt geleegd.
  • Laat het afval goed uitlekken en gooi het afval zo droog mogelijk in de container. Het rottingsproces komt namelijk sneller op gang als afval nat is. Etensresten, zoals vlees en vis, kun je bijvoorbeeld in een krant wikkelen.
  • Maak jouw container regelmatig schoon. Dit kan met water en azijn of water en groene zeep.
  • Zorg voor een kiertje in de container. Dit kan door een klein, smal voorwerp tussen de deksel te leggen. Denk bijvoorbeeld aan een stokje. Hierdoor zorg je ervoor dat het rottingsproces minder snel op gang komt.

Weet je niet zeker wat je moet doen met zomers afval, zoals opblaasbare spullen of zonnebrand? Tips vind je hier.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.