EMM Vrouwen

Voorsprong bij rust niet genoeg voor de overwinning

Zondag 10 oktober de wedstrijd tegen het voor ons onbekende Bergen uit Noord-Holland. Door vakanties en een blessure misten we 6 speelsters en moesten we putten uit Vrouwen 2 en uit de jeugd.

Ondanks dat begon EMM'21 alleraardigst en wist Bergen goed onder druk te zetten en de eerste kans kwam al snel, een vrije trap van Mariska van Berkel werd bijna door Kelly vd Tang tot doelpunt gepromoveerd. Binnen 10 minuten was het wel al raak voor EMM'21. Het eerste doelpunt in de 2e klasse in 2 jaar was een feit. Na goed druk zetten kwam de bal bij Anna Spruit en zij schoot de bal perfect over de keepster van Bergen. De trainers van EMM kregen het idee dat het wellicht een mooie middag zou kunnen worden.

Echter veranderde het spelbeeld na een minuut of 20, EMM werd teruggedrongen en werd Bergen steeds sterker. Dit leverde niet heel veel uitgespeelde kansen op voor Bergen maar wel een groot overwicht. Tot de rust bleef het echter 0-1 en kon er nog steeds een goed resultaat behaald worden.

De 2e helft bleek Bergen helaas een maatje te groot voor EMM. De terechte 1-1 viel te snel en Bergen denderde over EMM heen en na 20 minuten stond het al 3-1 voor de thuisploeg.
Joyce Huigsloot viel ook nog uit met een voetblessure en daardoor mocht de 15-jarige Noémi Snaterse haar debuut maken in Vrouwen 1. Na 90 minuten stond het nog 3-1 en dat mocht eigenlijk een wonder heten gezien de vele kansen die Bergen heeft gemist. EMM kreeg nog 1 kans op de aansluitingstreffer maar Anna kon net niet goed afdrukken.  Komende zondag de thuiswedstrijd tegen KFC Vrouwen 1.

Opstelling EMM'21: Sebas van Baarsen, Syl Huigsloot, Joyce Huigsloot(Noémi Snaterse), Marin van Heijningen, Fleur Leune, Melloney Tertaas(Lynn Bouwmeester), Esmee Schrama, Mirjam Schats, Anna Spruit, Kelly vd Tang en Mariska van Berkel