Voorzitterswissel bij de Zonnebloem

Je leest het goed. De afdeling Kaag en Braassem van de Zonnebloem heeft een nieuwe voorzitter. Theo Klein heeft na 18 jaar zijn voorzitterschap overgegeven aan Gerard Vermij. Uiteraard ging het afscheid niet zomaar voorbij, Theo mocht een lintje ontvangen van de burgemeester voor zijn verdienste als vrijwilliger.

3 februari was er een medewerkersvergadering. Deze werd halverwege onderbroken, omdat de voorzittershamer officieel werd overgedragen door Theo Klein aan Gerard Vermij. 

De Zonnebloem van K&B biedt de oudere inwoners van de gemeente, die zelf niet meer mobiel zijn, een leuke dag of middag. Het basiswerk van de Zonnebloem is de huisbezoeken aan de gasten. De vereniging organiseert naast de welbekende bootreisjes ook uitjes waar de gasten altijd met een glimlach de dag afsluiten.

De opbrengsten om dit soort activiteiten te kunnen organiseren worden gehaald uit de loterij. Daarnaast werkt de Zonnebloem met uitsluitend vrijwilligers. Dit zijn er in Kaag en Braassem al rond de 80! Het regelwerk wordt veelal gedaan door het bestuur, maar zo is er ook een speciale vakantie staf, een groep die de kerstviering voor zijn rekening neemt en weer anderen voor diverse activiteiten. Iedere vrijwilliger draagt zo zijn of haar steentje bij.

Wi je je aanmelden als vrijwilliger of als gast, dan kun je dat het best doen via de website


Meer nieuws

Opinie vandaag 14:42

Lezing van boer Arwin Bos op 5 maart

Waar Arwin Bos begon als advocaat, is hij nu bezig met het voortzetten van zijn (voor)ouders’ akkerbouwbedrijf. Op 5 maart houdt hij om 20:00 uur in Dorpsleerhuis Woubrugge een lezing over de ethische en morele druk die boeren ervaren. 

Advertorial Pers vandaag 10:56

Ledgnd adviseert en begeleidt bij de overstap naar ledverlichting

Producenten in de glastuinbouw die overwegen om over te stappen op ledverlichting kunnen vanaf nu terecht bij Ledgnd. Oprichters Joris Elstgeest, Matthea Rijneker en Richard en Ramón van de Vrie hebben hun opgedane ervaring in respectievelijk de glastuinbouw en de verlichtingsbranche gebundeld en vertaald in een praktische werkwijze die leidt tot de best passende led-oplossing voor ieder bedrijf.