Voorzitterswissel bij de Zonnebloem

Je leest het goed. De afdeling Kaag en Braassem van de Zonnebloem heeft een nieuwe voorzitter. Theo Klein heeft na 18 jaar zijn voorzitterschap overgegeven aan Gerard Vermij. Uiteraard ging het afscheid niet zomaar voorbij, Theo mocht een lintje ontvangen van de burgemeester voor zijn verdienste als vrijwilliger.

3 februari was er een medewerkersvergadering. Deze werd halverwege onderbroken, omdat de voorzittershamer officieel werd overgedragen door Theo Klein aan Gerard Vermij. 

De Zonnebloem van K&B biedt de oudere inwoners van de gemeente, die zelf niet meer mobiel zijn, een leuke dag of middag. Het basiswerk van de Zonnebloem is de huisbezoeken aan de gasten. De vereniging organiseert naast de welbekende bootreisjes ook uitjes waar de gasten altijd met een glimlach de dag afsluiten.

De opbrengsten om dit soort activiteiten te kunnen organiseren worden gehaald uit de loterij. Daarnaast werkt de Zonnebloem met uitsluitend vrijwilligers. Dit zijn er in Kaag en Braassem al rond de 80! Het regelwerk wordt veelal gedaan door het bestuur, maar zo is er ook een speciale vakantie staf, een groep die de kerstviering voor zijn rekening neemt en weer anderen voor diverse activiteiten. Iedere vrijwilliger draagt zo zijn of haar steentje bij.

Wi je je aanmelden als vrijwilliger of als gast, dan kun je dat het best doen via de website


Meer nieuws

Horeca gisteren 15:55

Alphens Restaurantweek: laat je verrassen bij De Dyck

De Alphens Restaurantweek gaat weer van start. Van donderdag 20 tot en met zondag 30 augustus kun je genieten van de lekkerste meergangen menu’s, speciaal samengesteld voor de restaurantweek. Iedere dag zetten we een restaurant in de schijnwerpers. Vandaag de beurt aan restaurant De Dyck!

Coronacrisis in Kaag en Braassem gisteren 13:08

Foutieve coronadashboards in omloop

Er zijn steeds meer dashboards te vinden die cijfers en clusters van het coronavirus bijhouden. GGD Hollands Midden heeft moeten concluderen dat deze dashboards vaak foutieve informatie bevatten. En dat zorgt voor onrust in gemeenten. 

Advertorial Sport gisteren 10:23

Anouk Ram geeft dansworkshops bij ROAC

4, 11 en 18 september kun je onder leiding van Anouk Ram bij ROAC een gratis dansworkshop volgen. Deze drie weken wordt de Hertogshal in Rijpwetering omgetoverd tot danszaal. 

Coronacrisis in Kaag en Braassem 13 aug. 2020 16:57

‘Lightversie’ van bron- en contactonderzoek door veel nauwe contacten

Personen die besmet zijn met het coronavirus, hebben steeds meer nauwe sociale contacten, zo meldt GGD Hollands Midden. Het nabellen van tientallen contacten kost veel tijd. Daarom zal er in sommige gevallen gekozen worden voor een ‘lightversie’ van het bron- en contactonderzoek.