Dennis

Vroeger was alles.... terug in het Ghoybos

Afgelopen woensdag was Patrick Deters terug in het Ghoybos. In de idyllische sfeer van het bos, vertelde hij verhalen over het verleden van de kernen van Kaag en Braassem. 

Het ruisen van de wind, het fluiten van de vogeltjes, een muisje wat een kijkje komt nemen en de af en toe voorbij razende trein. Het zijn de elementen die de voorstellingen van Vroeger was alles.... in het kleine, romantische theatertje in het Ghoybos tot een unieke gebeurtenis maken. 

De geschiedenis van Kaag en Braassem is nog niet zo heel lang. Slechts 12 jaar. Die van de kernen daarentegen een stuk langer. Dus kunt u luisteren naar verhalen vanaf 825 tot en met 2014. Waar komen de Weteringen vandaan? Was De Vergulde Vos altijd een kroeg? Wie was de langst zittende burgemeester in onze gemeente en hoe komt het toch dat het met de Veense Kermis altijd mooi weer is. Maar ook een geruchtmakende moordzaak komt voorbij. De verhalen van vroeger zijn geen geschiedenisles, zeker niet. De Oude Weteringse cabaretier verteld de verhalen op een leuke, spontane manier, waardoor een avondje Vroeger was alles.... een leuke, aparte avond wordt. Een avond die je eigenlijk niet mag missen als je ook maar een beetje geïnteresseerd bent in de geschiedenis van onze gemeente. 

In tegenstelling tot vorig jaar zijn er dit jaar geen data gepland. Vroeger was alles.... werkt volgens een pop-up principe. Eeen weekje van te voren worden de data bekend gemaakt op de site en facebook. Voor komende week, dinsdag 13 juli staat er in ieder geval een voorstelling ingepland. Kaartjes voor die voorstelling koopt u hier. Mocht het weer een uitvoering in het bos niet toestaan, dan wordt er uitgeweken naar het Ghoyhuis.

 

 

 

 


Meer nieuws

Politie gisteren 14:50

34 bekeuringen uitgeschreven tijdens verkeerscontroles op N207

Wekelijks controleert het Team Verkeer van de politie in Noord-Holland in het kader van het project Hotspot op een plaats in de regio waar in verhouding veel ernstige aanrijdingen plaatsvinden of verkeersgevaarlijke situaties ontstaan. Dit keer was het de beurt aan de N207.

Sport gisteren 11:48

Finaledag Kaag en Braassemcup bij ROAC

Ook dit jaar zal er door voetballend Kaag en Braassem weer gestreden worden om de Kaag en Braassem Cup. De opzet is dit jaar wel anders dan we gewend waren. 

Sport gisteren 07:19

Heemskerk door naar finale

Voor het eerst staat Femke Heemskerk in een individuele olympische finale. De 33-jarige zwemster uit Roelofarendsveen plaatste zich afgelopen nacht met 52,93 seconden als zesde voor de strijd om de medailles op de 100 meter vrije slag. Het was haar op één na beste tijd ooit op die afstand. 

Natuur en recreatie 28 jul. 2021 14:03

Hulp gezocht voor nieuw zwemstrand in Roelofarendsveen/Oude Wetering

Begin dit jaar is er een petitie, georganiseerd door een inwoner uit Roelofarendsveen, gehouden waarin werd opgeroepen om een zwemplek te ontwikkelen. Deze petitie is door 707 inwoners ondertekend. Hieruit heeft het college de conclusie getrokken dat er behoefte is om een nieuwe zwemplek te realiseren die ook geschikt is voor onze jongste inwoners.