Dennis

Vroeger was alles.... terug in het Ghoybos

Afgelopen woensdag was Patrick Deters terug in het Ghoybos. In de idyllische sfeer van het bos, vertelde hij verhalen over het verleden van de kernen van Kaag en Braassem. 

Het ruisen van de wind, het fluiten van de vogeltjes, een muisje wat een kijkje komt nemen en de af en toe voorbij razende trein. Het zijn de elementen die de voorstellingen van Vroeger was alles.... in het kleine, romantische theatertje in het Ghoybos tot een unieke gebeurtenis maken. 

De geschiedenis van Kaag en Braassem is nog niet zo heel lang. Slechts 12 jaar. Die van de kernen daarentegen een stuk langer. Dus kunt u luisteren naar verhalen vanaf 825 tot en met 2014. Waar komen de Weteringen vandaan? Was De Vergulde Vos altijd een kroeg? Wie was de langst zittende burgemeester in onze gemeente en hoe komt het toch dat het met de Veense Kermis altijd mooi weer is. Maar ook een geruchtmakende moordzaak komt voorbij. De verhalen van vroeger zijn geen geschiedenisles, zeker niet. De Oude Weteringse cabaretier verteld de verhalen op een leuke, spontane manier, waardoor een avondje Vroeger was alles.... een leuke, aparte avond wordt. Een avond die je eigenlijk niet mag missen als je ook maar een beetje geïnteresseerd bent in de geschiedenis van onze gemeente. 

In tegenstelling tot vorig jaar zijn er dit jaar geen data gepland. Vroeger was alles.... werkt volgens een pop-up principe. Eeen weekje van te voren worden de data bekend gemaakt op de site en facebook. Voor komende week, dinsdag 13 juli staat er in ieder geval een voorstelling ingepland. Kaartjes voor die voorstelling koopt u hier. Mocht het weer een uitvoering in het bos niet toestaan, dan wordt er uitgeweken naar het Ghoyhuis.

 

 

 

 


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.