Dorpsraad Rijnsaterwoude

Vroonlandschebrug Rijnsaterwoude volgende week toch niet afgesloten

Al enige tijd is de Herenweg in Rijnsaterwoude vanwege werkzaamheden afgesloten. Maandag 11 januari liet Hoogheemraadschap Rijnland weten dat zij maandag 18 januari tot en met vrijdag 22 januari de Vroonlandschebrug wilde renoveren. Dit zou betekenen dat beide ingangen naar Rijnsaterwoude afgesloten zouden worden. Na veel beweging vanuit de dorpsraad Rijnsaterwoude heeft de gemeente besloten de werkzaamheden aan de brug uit te stellen tot de Herenweg volledig is gerenoveerd.   

Dat zowel de Herenweg als de Vroonlandschebrug afgesloten zouden worden, zou betekenen dat de enige ingang naar Rijnsaterwoude de ‘illegale’ Kerkweg/Parallelweg is. En die weg is onmogelijk te berijden met een vrachtwagen of een zwaar landbouwvoertuig. De dorpsraad Rijnsaterwoude was van mening dat het ook gevaarlijk kon zijn als er een zwaar voertuig, van bijvoorbeeld de brandweer, het dorp niet in en uit kon gaan. ‘’Daarnaast is het ook vreemd dat iedereen met de auto via de parallelweg Rijnsaterwoude uit moet terwijl dat verboden is! Deze situatie is onaanvaardbaar’’, aldus de dorpsraad Rijnsaterwoude.  

Na overleg met de gemeente over het probleem liet de dorpsraad weten dat de gemeente geen bereidheid toonde om aan deze situatie iets te veranderen. Later werd duidelijk dat dit niet de bedoeling was. ‘’Het werk van het Hoogheemraadschap gaat uitgesteld worden. Het past nu niet tegelijk met andere werkzaamheden aan Herenweg’’, laat wethouder Yvonne Peters-Adrian weten. De werkzaamheden aan de Herenweg zullen eind april 2021 volledig zijn afgerond. Daarna wordt er gekeken naar de Vroonlandschebrug.


Meer nieuws

Sport 31 jul. 2021 09:09

Heemskerk zwemt laatste olympische race

Femke Heemskerk heeft afgelopen nacht in Tokyo haar laatste olympische wedstrijd gezwommen. In de finale van de 4x100 meter wisselslag voor gemengde teams eindigde ze met Kira Toussaint (rug), Arno Kamminga (school), Nyls Korstanje (vlinder) op de zesde plaats.

Advertorial Voor Kinderen 30 jul. 2021 13:57

Rekenen en probleemoplossend vermogen bij kinderen – De Praktijk4Kids helpt

Probleemoplossend vermogen gaat om het herkennen van een probleem, vaardigheden hebben om met problemen om te gaan, vaardigheden hebben om oplossingen te bedenken en uiteindelijk het kiezen van de beste oplossing. Probleemoplossend vermogen speelt een belangrijke rol bij het rekenen. Stagiaire bij De Praktijk4Kids, Mirjam van Zanten, heeft hier onderzoek naar gedaan in het kader van haar afstuderen aan de Universiteit van Utrecht.

Sport 30 jul. 2021 04:08

Heemskerk 6e in eerste individuele olympische finale

Het is Femke Heemskerk niet gelukt haar eerste olympische individuele medaille te halen. De Roelofarendsveense werd 6e op de 100 meter vrije slag. Toch kan ze terugkijken op een uitstekende finale.

Politie 29 jul. 2021 14:50

34 bekeuringen uitgeschreven tijdens verkeerscontroles op N207

Wekelijks controleert het Team Verkeer van de politie in Noord-Holland in het kader van het project Hotspot op een plaats in de regio waar in verhouding veel ernstige aanrijdingen plaatsvinden of verkeersgevaarlijke situaties ontstaan. Dit keer was het de beurt aan de N207.