ingezonden

Vrouwen 1 wint laatste wedstrijd en ontloopt knap rechtstreekse degradatie.

Maandag 6 juni speelden we de laatste competitiewedstrijd tegen Hillegom. Bij verlies was rechtstreekse degradatie een feit. Uiteraard was dit op papier want we spelen vanaf komend seizoen natuurlijk op zaterdag. Maar laatste worden wil je natuurlijk niet en dus was er minimaal een gelijkspel nodig om dit te voorkomen. Onze grootste concurrent WSV speelde namelijk tegen de terechte kampioen ADO'20 en zou normaal gesproken natuurlijk geen punten pakken.

De 1e helft speelden we een prima wedstrijd, na 10 minuten kwamen we al op voorsprong door een prima kopbal van Syl Huigsloot uit een hoekschop van Mariska van Berkel. Een mooie opsteker en we bleven de betere ploeg. Na een half uur een dieptepass op Mariska van Berkel en zij schoot van afstand keurig in de verre hoek, geholpen door het natte veld. Hillegom kon hier weinig tegenoverstellen met een paar afstandsschoten die allemaal ver naast gingen. Dus met 2-0 de rust in.
 
Na rust ging Hillegom wat aanvallender spelen en daar hadden we het eerste kwartier moeilijk mee. Het stond na een uur voetballen opeens 2-2. De foutjes die we maakten werden direct afgestraft. Beide keren werd Sebas van Baarsen verslagen door een hoge bal over haar heen. Dus opeens weer alle hens aan dek. Een gelijkspel zou waarschijnlijk wel genoeg zijn maar op deze manier werd het weer spannend. Gelukkig herpakte we ons en kregen we de controle terug in de wedstrijd. Nog 1x was het schrikken nadat een bal vanaf 35 meter op de lat kwam uit een zondagsschot. 10 minuten voor tijd kwam voor ons de verlossende treffer, na een goede actie op de achterlijn legde Fien vd Meer de bal prima terug op Syl Huigsloot die schitterend haar 2e doelpunt van de middag maakte. Hierna kwamen we niet meer in de problemen en was de wedstrijd in de tas. Omdat ADO'20 ruim won van WSV stegen we met een totaal van 14 punten naar een plek in de nacompetitie. Een goed resultaat gezien het feit dat we halverwege de competitie maar 2 punten hadden. 
 
Opstelling EMM'21: Sebas van Baarsen, Shanna Huigsloot, Dian Huigsloot, Marin van Heijningen, Marinka van Scheppingen, Syl Huigsloot, Esmee Schrama, Fien v.d. Meer, Anna Spruit (Shayenne Verdel), Mariska van Berkel en Isabelle van Hofwegen (Melloney Tertaas).

Meer nieuws

Sport gisteren 12:47

EMM'21 komt goed weg in Voorschoten

Afgelopen zaterdag de wedstrijd in- en tegen Voorschoten, een ploeg met uitschieters naar boven en naar onderen met veel doelpunten.

Overige 26 nov. 2022 11:44

Fietsers gewond bij ongeval Floraweg

Bij een aanrijding tussen twee fietsers zijn zaterdagochtend twee fietsers gewond geraakt. Het ongeval gebeurde op de Floraweg in Roelofarendsveen.

Overige 25 nov. 2022 21:45

Traumahelikopter landt voor gevallen fietser

Vrijdagavond werden de hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, opgeroepen voor een eenzijdig ongeval op de Stationsstraat in Roelofarendsveen. Ter plaatse bleek een fietser te zijn gevallen.

Verkeer en vervoer 25 nov. 2022 13:59

ValOpShop komt naar het Sportpad in Roelofarendsveen

Fietsen in het donker zonder licht? De kans op een ongeluk schiet omhoog. Veel fietsers staan er niet bij stil en wagen zich op goed geluk in het verkeer. Op woensdag 30 november 2022 komt wethouder Dolf Kistemaker kijken of hij voldoende opvalt in het donker. Dan staat de ValOpShop op het Sportpad in Roelofarendsveen.

Overige 23 nov. 2022 12:38

Hans Klok opent Veense barbershop

Sinds begin oktober is First Trim Barbershop gevestigd aan het Noordeinde in Roelofarendsveen. Afgelopen zaterdag was de officiële opening. Die werd verricht door niemand minder dan de wereldberoemde illusionist Hans Klok.