Ingezonden

VVD Kaag en Braassem wil meer inzicht in financiële situatie van de gemeente rondom corona

Vanwege de aanhoudende coronaperikelen stelt de gemeente Kaag en Braassem extra geld beschikbaar voor steun aan vrijwilligersorganisaties die problemen ondervinden aan de gevolgen van corona. Ook is er meer geld beschikbaar gesteld voor extra handhaving. VVD Kaag en Braassem buigt zijn hoofd over deze kwestie en stelt vragen aan de gemeente. 

De lokale VVD is blij met de twee maatregelen, maar werd verrast door het nieuws. ‘’De maatregelen die serieuze budgettaire gevolgen zullen hebben zijn niet met de raad besproken, maar wel te lezen in de lokale media en een persbericht’’, zegt Peter van Dijk (VVD).

Eerder werd er in 2020 door de raad al verzocht om de financiële gevolgen van corona voor de gemeente in kaart te brengen. Nu stelt de lokale VVD opnieuw vragen aan de gemeente over de gevolgen en de gemeentelijke begroting. De politieke partij vraagt zich onder meer af of er niet nog meer partijen zijn, zoals bijvoorbeeld lokale ondernemers, die extra steun moeten krijgen. 

Daarnaast vragen ze of de raad inzicht kan krijgen in de extra gemeentelijke lasten die gerelateerd zijn aan de corona en de daarbij behorende maatregelen voor zowel 2020 als 2021. Ook wat betreft de compensatie voor deze extra lasten die zij van het Rijk ontvangen. De VVD wil dat de raad een goed beeld wordt gegeven van de actuele financiële situatie en dat zij hun uitgaven vooraf kenbaar maken. Op deze manier heeft de gehele gemeenteraad meer inzicht in de huidige gang van zaken. 


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.