Ingezonden

VVD Kaag en Braassem wil meer inzicht in financiële situatie van de gemeente rondom corona

Vanwege de aanhoudende coronaperikelen stelt de gemeente Kaag en Braassem extra geld beschikbaar voor steun aan vrijwilligersorganisaties die problemen ondervinden aan de gevolgen van corona. Ook is er meer geld beschikbaar gesteld voor extra handhaving. VVD Kaag en Braassem buigt zijn hoofd over deze kwestie en stelt vragen aan de gemeente. 

De lokale VVD is blij met de twee maatregelen, maar werd verrast door het nieuws. ‘’De maatregelen die serieuze budgettaire gevolgen zullen hebben zijn niet met de raad besproken, maar wel te lezen in de lokale media en een persbericht’’, zegt Peter van Dijk (VVD).

Eerder werd er in 2020 door de raad al verzocht om de financiële gevolgen van corona voor de gemeente in kaart te brengen. Nu stelt de lokale VVD opnieuw vragen aan de gemeente over de gevolgen en de gemeentelijke begroting. De politieke partij vraagt zich onder meer af of er niet nog meer partijen zijn, zoals bijvoorbeeld lokale ondernemers, die extra steun moeten krijgen. 

Daarnaast vragen ze of de raad inzicht kan krijgen in de extra gemeentelijke lasten die gerelateerd zijn aan de corona en de daarbij behorende maatregelen voor zowel 2020 als 2021. Ook wat betreft de compensatie voor deze extra lasten die zij van het Rijk ontvangen. De VVD wil dat de raad een goed beeld wordt gegeven van de actuele financiële situatie en dat zij hun uitgaven vooraf kenbaar maken. Op deze manier heeft de gehele gemeenteraad meer inzicht in de huidige gang van zaken. 


Meer nieuws

Overige vandaag 15:43

Molenfoto wint lunch

KAAG EN BRAASSEM - Kaag en Braassem Promotie schreef in het kader van Mei Molenmaand een fotowedstrijd uit en mocht rekenen op bijna tachtig inzendingen. Samen met vertegenwoordiging van de Rijnlandse Molenstichting werden de foto’s op diverse punten beoordeeld.

Overige vandaag 09:15

OVKB houdt eerste live evenement

Kaag en Braassem, OVKB grijpt de versoepelingen van het kabinet aan om het jaarlijkse langste-dag-evenement live te laten plaatsvinden. Het is het eerste live evenement sinds de fusie van ondernemersverenigingen OVA Kaag en Braassem en OVKB-Oost, een halfjaar geleden.

Sport gisteren 20:25

One en Only marathon op 11 september

De organisatie van Loopvereniging Plantaris’ One en Only gaat er voor. Niet voor anderhalve meter, maar voor maar liefst 42,195 kilometer loopplezier door het VeenStenenTijdperk. Na een jaar afwezigheid zijn de plannen voor de 19e editie, van de populaire estafette-marathon als start van de kermisweek, weer uit de koelkast gehaald.

Voor Kinderen gisteren 12:12

Geen huttenbouw in Rijpwetering en Roelofarendsveen, wel in Leimuiden

Ondanks de versoepelingen gaan een hoop vakantie evenementen ook dit jaar niet door. Zo heeft de VAK Alkemade aangegeven dat de huttenbouw in Rijpwetering en Roelofarendsveen dit jaar niet doorgaat. In Leimuiden wordt dit jaar wel een huttenbouw gehouden. Zij het in een andere vorm en voor het goede doel.

Politie gisteren 10:59

Auto met schade achtergelaten op N207

In de nacht van vrijdag op zaterdag, rond 02.00u trof de politie een zwaar beschadigde auto aan op de busbaan van de N207. Van de inzittende(n) ontbrak elk spoor.

Coronacrisis in Kaag en Braassem 18 jun. 2021 19:46

Bijna terug naar normaal: dit verandert er op 26 juni

Vanaf zaterdag 26 juni kan bijna alles weer op anderhalve meter. Er geldt dan geen maximum aantal meer voor bezoek en groepsvorming, de mondkapjesplicht vervalt deels en op kantoor werken mag weer gedeeltelijk.