Dennis

Waar mag je niet zwemmen? Voorkom gevaarlijke situaties en € 140,- boete

Het is warm deze dagen, en een duik in het water biedt verfrissing. Echter mag dat niet overal; zo kun je een boete van € 140,- krijgen voor het zwemmen in kanalen en rivieren zoals Woudwetering en Kromme Does, maar ook voor het springen van bruggen. 

Zwemmen in kanalen en rivieren, dat mag toch? Het antwoord is niet altijd ja. In sommige delen van kanalen en rivieren is het gevaarlijk om te zwemmen door de vele én de grote schepen die er varen, zoals Woudwetering en Kromme Does. Die schepen hebben namelijk niet altijd een even goed zicht van de zwemmers en kunnen niet altijd even makkelijk uitwijken. Ook heb je nog de in de volksmond genoemde ‘zuigers’, die sterke stromingen kunnen veroorzaken.

Om deze redenen is het op zulke gebieden verboden om te zwemmen. Dat geldt ook voor plekken waar schepen afmeren, in de buurt van bruggen en in sluizen. Ook is het verboden om van bruggen te springen, omdat ook dit tot onveilige situaties kan leiden. Zo heb je geen zicht op de boten die eronder vandaan kunnen komen en is de hoogte van de brug en de diepte van het water onbekend.

Zwem je wel in de verboden zwemgebieden of spring je wel van een brug? Dan riskeer je onveilige situaties en een boete van € 140,-.

Meer weten? Klik dan hier.


Meer nieuws

Sport gisteren 17:44

EK Verbij binnen 100 meter over

Het EK in Heerenveen duurde dit jaar voor Kai Verbij nog geen 100 meter. Door een val na de start op de eerste 500 meter, kan hij zijn derde Europese titel voorlopig in de ijskast zetten.

Algemeen 15 jan. 2021 15:42

Elke maandag een brandende vraag van brandweer Leimuiden

Elke maandag stelt brandweer Leimuiden een brandende vraag op hun Facebook. Je hebt dan tot en met vrijdag om de vraag te beantwoorden. Daarna wordt de vraag beantwoord. Maar naast dat je meer leert over verschillende onderwerpen van de brandweer, komen er ook leuke acties aan met een daarbij horende prijs voorbij.

Coronacrisis in Kaag en Braassem 15 jan. 2021 13:15

Inenten zorgmedewerkers ook in de regio Hollands Midden van start gegaan

Vrijdagochtend 15 januari was ook voor GGD Hollands Midden het moment daar: de start van het vaccineren van zorgmedewerkers. De eerste vierhonderd zorgmedewerkers worden vandaag ingeënt in Leiden. Duizenden zorgmedewerkers zullen de komende periode volgen.

Coronacrisis in Kaag en Braassem 15 jan. 2021 11:37

Dit zijn de regels rondom quarantaine

Weet jij hoe het nu ook alweer zit met quarantaine? Wanneer ga je in quarantaine en wat kun je doen als je thuis moet blijven? Hier staat het nog allemaal een keer op een rijtje.