Dennis

Waar mag je niet zwemmen? Voorkom gevaarlijke situaties en € 140,- boete

Het is warm deze dagen, en een duik in het water biedt verfrissing. Echter mag dat niet overal; zo kun je een boete van € 140,- krijgen voor het zwemmen in kanalen en rivieren zoals Woudwetering en Kromme Does, maar ook voor het springen van bruggen. 

Zwemmen in kanalen en rivieren, dat mag toch? Het antwoord is niet altijd ja. In sommige delen van kanalen en rivieren is het gevaarlijk om te zwemmen door de vele én de grote schepen die er varen, zoals Woudwetering en Kromme Does. Die schepen hebben namelijk niet altijd een even goed zicht van de zwemmers en kunnen niet altijd even makkelijk uitwijken. Ook heb je nog de in de volksmond genoemde ‘zuigers’, die sterke stromingen kunnen veroorzaken.

Om deze redenen is het op zulke gebieden verboden om te zwemmen. Dat geldt ook voor plekken waar schepen afmeren, in de buurt van bruggen en in sluizen. Ook is het verboden om van bruggen te springen, omdat ook dit tot onveilige situaties kan leiden. Zo heb je geen zicht op de boten die eronder vandaan kunnen komen en is de hoogte van de brug en de diepte van het water onbekend.

Zwem je wel in de verboden zwemgebieden of spring je wel van een brug? Dan riskeer je onveilige situaties en een boete van € 140,-.

Meer weten? Klik dan hier.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.