Plutosport
Advertorial Algemeen

Waarom Birkenstocks zo populair zijn

Je haat ze of je houdt ervan, maar je kan er eigenlijk niet omheen... De Birkenstock slippers en sandalen zijn inmiddels namelijk niet meer weg te denken uit het straatbeeld! Maar waarom zijn Birkenstocks nou eigenlijk zo populair? 

De oorsprong van Birkenstock

Het zal je misschien niet verbazen dat Birkenstock afkomstig is uit Duitsland, maar wat je misschien wel verbaast is dat het merk al bestaat sinds 1774! Johann Adam Birkenstock heeft destijds een schoen ontworpen die meer ondersteuning zou bieden dan de normale, platte schoenen. Echter, er ging nog ruim 100 jaar overheen voor de achterkleinzoon van deze Johann Adam het orthopedische voetbed ontwikkelde zoals we deze vandaag de dag kennen.

Waarom dragen veel mensen Birkenstocks?

De voornaamste redenen waarom Birkenstocks zo mateloos populair zijn, zijn natuurlijk het hoge comfort dat de slippers en sandalen bieden, en de goede kwaliteit! Daarnaast bieden ze heel veel ondersteuning, waardoor je zonder enige moeite úren op de Birkenstocks kunt staan.

Materiaal Birkenstocks

De zool van de originele slippers en sandalen is opgebouwd uit drie verschillende lagen: als onderste laag EVA-foam voor voldoende demping, daarboven een combinatie van kurk en latex voor extra stabiliteit en goede ondersteuning, en helemaal bovenop nog een laagje fluweelzachte suède. De bandjes van de Birkenstocks worden gemaakt van het door Birkenstock ontwikkelde Birko-Flor, dit materiaal is duurzaam én huidvriendelijk!

Waterproof Birkenstocks

Tegenwoordig zijn de Birkenstocks niet alleen maar verkrijgbaar in hun originele vorm, maar zijn er ook Birkenstocks verkrijgbaar die helemaal gemaakt zijn van het waterdichte EVA. Een groot voordeel hiervan is dat deze Birkenstocks waterproof zijn, maar daarnaast zijn ze ook nog eens heel licht van gewicht. Tevens kun je deze Birkenstocks van EVA heel gemakkelijk schoonmaken, waardoor ze ook heel geschikt zijn voor kinderen. Veel mensen vinden de waterproof Birkenstocks ideaal om mee te nemen op vakantie of voor een dagje op het water!

Waarom Birkenstock?

Birkenstock heeft een groot assortiment met veel verschillende soorten slippers en sandalen, er is dus altijd wel een paar comfortabele Birkenstocks te vinden dat bij jou past! Bij de dames zijn bijvoorbeeld de Birkenstock Gizeh en de Birkenstock Madrid heel populair, maar heren kiezen vaker voor de Birkenstock Ramses. Op zoek naar leuke slippers voor jou én je partner? Dan kun je het beste kiezen voor de Birkenstock Arizona, deze is namelijk zowel voor dames als voor heren heel geschikt. Voor kinderen zijn de Birkenstock sandalen ideaal, vooral de Birkenstock Rio en Birkenstock Kairo vallen vaak goed in de smaak. Voor welke tijdloze topper van Birkenstock kies jij?

Tip! Met de code SLPS21NL scoor je je nieuwe slippers en sandalen nu met 10% extra korting!


Meer nieuws

Gemeente gisteren 11:16

Inzameling textiel op donderdag 30 september

Op donderdag 30 september zamelt Sympany huis-aan-huis textiel in. Deze huis-aan-huis inzameling vormt een mooie aanvulling op de inzameling via textielcontainers in de gemeente Kaag en Braassem. Op de dag van de inzameling kunnen de zakken voor 09.00 uur aan de weg worden gezet.

Overige 27 sep. 2021 19:31

Grote sterren ontmoeten elkaar bij E.M.M ‘21

Zondag 26 september was er bij E.M.M weer een aflevering van de Mini champions league. Na ruim een jaartje afwezigheid was men deze succesformule blijkbaar nog niet vergeten.

Evenementen 24 sep. 2021 16:31

Clubactie en online veiling Play Fair

Jaarlijks heeft tafeltennisvereniging Play Fair een clubactie. Veertig jaar lang was dat een rommelmarkt, maar dat is niet meer haalbaar. De club heeft nu een online veiling op de website ttv-playfair.nl. En daarnaast de grote loterij, verkoop van stroopwafels én verloting van een aantal diners en Jumbo boodschappentassen.

Wonen en bouwen 24 sep. 2021 11:54

20 comfortwoningen en 26 vogelhuisjes bij Elzenhof Woubrugge

Op 23 september 2021 heeft wethouder Floris Schoonderwoerd van gemeente Kaag en Braassem het eerste onderkomen geplaatst voor de gierzwaluw aan één van de woningen aan de Elzenhof in Woubrugge. Met deze handeling werd de realisatie van 20 sociale huurwoningen gevierd.

Overige 24 sep. 2021 10:11

Optie voor glasvezel in Kaag en Braassem

Eerder legde GlasDraad Groene Hart al glasvezel aan in de buitengebieden van het Groene Hart. Nu zijn de dorpen in de gemeente Kaag en Braassem aan de beurt.